Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускник УжНУ, гуморист Михайло Чухран завітав до Ужгорода з презентацією книжки

«Читанку по нашому» закарпатський фіґляр представив в ужгородській книгарні «Кобзар»

0 335
Він пише жарти про саме життя, викладає на сторінці у фейсбуку, і ті, що мають найбільше вподобань, публікує у книжці. 19 лютого відомий закарпатський гуморист із Виноградівщини Михайло Чухран презентував «Читанку по нашому» в ужгородській книгарні «Кобзар».

Випускник УжНУ, гуморист Михайло Чухран завітав до Ужгорода з презентацією книжкиУ краї пана Михайла знають як доброго дотепника, автора і ведучого програми «Фіґлі тижня», яка виходила на виноградівському телебаченні й посідала призові місця на обласних конкурсах.

«Мій день починається і закінчується у спільноті «Кавілюєм і фіґлюєм». Із гумором набагато легше жити. Тому я бажаю Михайлові Чухрану творчих успіхів, а нам усім добра і злагоди», – зазначив під час презентації начальник управління національностей та релігій Закарпатської ОДА Йосип Резеш, до слова, земляк гумориста.

Та мало кому відомо, що в 1976 році М. Чухран завершив хімічний факультет Ужгородського університету. Близько двох років працював за направленням у Львові, а потім у Хусті на лако-фарбовому заводі. Та долею йому судилося стати відомим фіґлярем.

Випускник УжНУ, гуморист Михайло Чухран завітав до Ужгорода з презентацією книжкиМихайло Чухран дуже любить дітей. І книжку «Читанка по нашому», видану в листопаді 2019-го до власного 65-ліття, присвятив онучці Ханнусі, яка народилася в Данії. До того ж гуморист часто виступає в дитячому садочку, а на свята виконує роль святого Миколая. Каже: «Розвеселити дітей гуморесками – важко, але я радий, що мені вдається».

І я вірю, згадуючи, як весь актовий зал рідної школи в Чинадійові, що на Мукачівщині, реготав над переспівом Пушкіна «Горі болотом дуб зелений», створеного Михайлом Чухраном. От тільки тоді я не знала ні автора, й не думала, що матиму нагоду познайомитися з ним.

У збірці «Читанка по нашому» 7 розділів, до яких увійшли адаптовані під дитячі вистави казки (як-от «Ріпка»), повість, гумористичні віршики. Деякими під час презентації автор повеселив своїх шанувальників. Також представив інші свої книжки.

У доробку Михайла Чухрана – не тільки гумористичні вірші, а й філософські. До прикладу, поезія «Власть» написана у 2004 році, актуальна й нині.

Цікавлюся в Михайла Чухрана, як ставиться до ситуації, коли при владі опинилося чимало гумористів. Відповідає: «Кожна людина має посідати місце, передбачене її долею. Веселитися, розказувати анекдоти – одна справа, а керувати державою – інша».

Випускник УжНУ, гуморист Михайло Чухран завітав до Ужгорода з презентацією книжкиНаостанок питаю пана Михайла, чи хотів написати про теперішні реалії в країні. Каже: «Поднатужуся. А взагалі, пишу про те, що в нас тут, на місці».

Щоб ознайомитися з творчістю гумориста на його сторінці у фейсбуку, тисніть тут.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.