Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестом

Організатором бульбашкової події до Дня святого Патрика, яку університетська молодь улаштовує вже вшосте, є завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ професор Федір Шандор

0 294
Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестом
Святий Патрік
17 березня важлива дата для Ірландії – День святого Патрика. Саме він був першим єпископом, борцем за свободу в Ірландській державі у V ст. День святого Патрика є державним святом в Ірландії, Північній Ірландії, на острові Монтсеррат, у канадській провінції Ньюфаундленд і Лабрадор. Свято також широко відзначається ірландською діаспорою в усьому світі, особливо у Великий Британії, Канаді, США, Аргентині, Австралії та Новій Зеландії.Спочатку воно було тільки ірландським, але дуже швидко здобуло популярність світового масштабу. Чимало держав приєднуються до святкування Дня Святого Патрика: влаштовують фестивалі, концерти, паради, тематичні заходи.

Для України питання свободи завжди було актуальним. Людям хочеться вірити в найкраще і мати надію на світле щасливе майбутнє під вільним мирним небом. Всім хочеться відчути хоч трохи «зеленого» духу свободи. Саме тому в різних містах України цього року відбувається парад з волинками, флейтами та ірландськими танцями. Головними ознаками цього свята є зелені кольори та трилисник.

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестомУжгород не стояв осторонь цієї події – студенти УжНУ влаштували напередодні свята флешмоб під назвою «Бульк-фест». Головна ідея свята – розбудити людей після зими і, незважаючи на погоду, усміхатися та ділитися добром з іншими. Насправді студенти вже вшосте проводять такий фест, і з кожним наступним разом воно стає цікавішим, оригінальнішим та привертає все більшої уваги загалу.

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестом
Федір Шандор

Організатором бульбашкового свята є завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ професор Федір Шандор. На його заклик відгукнулися студенти 3 факультетів: філологічного, туризму та міжнародних комунікацій і суспільних наук. Хоча спочатку охочих було більше, та погода внесла корективи.

Але студенти не менш норовливі, тому в призначений час зібралися в одному з найбільш людних місць Ужгорода – вулиці Корзо. Кожен мав на руці зелену стрічку й трилисник, що додавало експресії. Коло, яке учасники «Бульк-фесту» утворили на перетині вулиць Волошина та Корзо, привертало увагу перехожих, які, навіть поспішаючи у своїх справах, зупинялися й спостерігали, з яким посилом та емоційністю пускали на волю мильні бульбашки. Та найактивнішими глядачами були маленькі діти, які спочатку не могли відірвати погляду від учасників дійства, а потім намагалися зловити якомога більше кульок.

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестомЗелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестом

Після цього відбувся ряд фотосесій: у «Пасажі», на площі Театральній, на пішохідному мості.

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестом
Євгенія Чапалюк

«Флешмоби і фестивалі завжди викликають у мене позитивне враження і навіть захоплення, адже це дає змогу познайомитися з новими людьми, весело і корисно провести час. Саме тому я радо згодилася взяти участь у «Бульк-фесті».

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестомГоловною метою нашого заходу було зацікавити гостей нашого міста до подієвого туризму в Ужгороді, підняти настрій очевидцям, створити міні-свято та викликати хвилю щирих дитячих усмішок. Власне в мене він асоціюється з початком весни і теплом. Під час його проведення захоплення викликає малеча, що спостерігає за дійством та радіє безлічі мильних бульбашок. Також зупиняються дорослі, які, хоч і ненадовго, мабуть, потрапляють дитинство, а дехто навіть фотографував нас.

Я б хотіла звернути увагу на те, що, хоч нас і не було багато, зі своїм завданням ми впоралися, але хотілося б, щоб місцеві й туристи знали про це свято, приходили та приєднувалися до нас», – із захопленням розповідає другокурсниця факультету туризму та МК Євгенія Чапалюк.

Зелений дух свободи в Ужгороді, або Як студенти УжНУ підкорюють місто бульк-фестомОсь так легко студентам УжНУ вдалося створити для міста невеличке феєричне дійство. За годину «Бульк-фесту» в атмосферу було вкинуто неймовірну кількість щирих усмішок і позитивних емоцій. Даруйте одне одному тепло й світ стане світлішим!

Вікторія Кенідра,
студентка І курсу відділення журналістики
Фото Дмитра Свердана
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.