Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Коледжани УжНУ також відзначили проголошення незалежності Карпатської України навчально-виховною лекцією

Перед молоддю виступила викладачка історії цього підрозділу Жанетта Собов, заручившись підтримкою третьокурсника спеціальності «Право» Олега Росула – неодноразового призера обласного етапу конкурсу МАН

0 228
Коледжани УжНУ також відзначили проголошення незалежності Карпатської України навчально-виховною лекцією
Олег Росул а Жанетта Сабов
15 березня у природничо-гуманітарному коледжі УжНУ викладачка історії цього підрозділу Жанетта Собов провела для студентів перших курсів пізнавальну лекцію про зовнішньополітичні обставини в Європі 1938–1939 рр., приурочену до річниці Карпатської України.

Пані Жанетта, заручившись допомогою студента 3-го курсу спеціальності «Право» Олега Росула, виступила з доповіддю, у якій акцентувала на подіях у Хусті 14–15 березня 1938 року. До слова, рішення викладачки взяти у помічники Олега Росула не випадкове, адже він неодноразово ставав обласним призером Малої академії наук України, представляючи своє дослідження з історії та дипломатії Карпатської України.

Згодом присутні мали можливість переглянути документальний фільм, який дав можливість відчути дух епохи. Тематична лекція супроводжувалася активною дискусією, у ході якої першокурсники показали хороші знання з історії України загалом та Закарпаття зокрема.

Такі заходи є актуальними, адже розбудовувати українську державу нині треба, пам’ятаючи основні віхи нашої історії.

Марія Шелельо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.