Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Змінити берці на рюкзак: В УжНУ триває програма перепідготовки «Україна – Норвегія»

Крім набуття загальних знань у сфері туризму, учасники можуть додатково проходити курси екскурсоводів, опанувати особливості кейтерингу, вивчати роботу SPA

0 270
Вчора вони та їхні близькі ризикували життям зі зброєю в руках, а сьогодні – повернулися додому й хочуть повернутися до життя. В УжНУ триває вже третя програма перекваліфікації військовослужбовців та членів їхніх сімей «Україна – Норвегія».
Федір Шандор
Федір Шандор

Цього разу програма розширила свою географію: навчання відбувається в Ужгороді, Мукачеві та Рахові. В Ужгороді заняття тривають у будні у вечірній час, у Мукачеві – раз на тиждень, у Рахові – раз на місяць. Крім того, кожен учасник має можливість опановувати нову спеціальність віддалено.

Викладач програми професор Федір Шандор каже: «Ми вдосконалюємо та видозмінюємо програму, розширюємо вибір можливостей, деталізуємо. Тепер, крім загальних знань у сфері туризму, учасники можуть додатково проходити курси екскурсоводів, є група, що займається кейтерингом (це виїзне харчування), а також при бажанні вивчають роботу SPA, щоб надалі займатися реабілітацією й роботою у бальнеологічних центрах».

Змінити берці на рюкзак: В УжНУ триває програма перепідготовки «Україна – Норвегія»Крім, ясна річ, сфери туризму, вивчають англійську мову, мають заняття з економіки, розбираються з тонкощами роботи у соцмережах та інтернеті загалом, дізнаються, як і де шукати донорів, готових вкладати ресурси в цікаві ідеї тощо. Учасники програми навіть навчаються креативного мислення й отримують домашні завдання: то підготувати екскурсію, то залучити щонайбільше туристів на цвітіння закарпатських екзотів, а то й виготовити оригінальну писанку в стилі поп-арт.

Крім занять в аудиторіях, мають і екскурсії містом, виїзні заняття. На екскурсіях вивчають екзоти Ужгорода, архітектуру й історію міста, розглядають кулінарну та національну теми. У рамках навчання навіть мали поїздку до Хуста й сплавлялися там річкою.

Особливість програми ще й у тому, що після її завершення учасники мають знання та навички для створення власної туристичної справи. А як раптом чогось не знають, то їм ще й підкажуть та підтримають. Так, наприклад, деякі випускники вже започаткували власну справу, хтось працює екскурсоводом, хтось робить більш туристично привабливими рідні населені пункти. Тож програма є не лише чистим аркушем паперу в житті її учасників, а й можливістю започаткувати власну справу, завести корисні зв’язки й повернутися до мирного життя.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.