Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Василь Лендєл: «Хочемо бачити в себе студентів, для яких хімія – це життя»

Декан хімфаку – про деталі вступної кампанії, навчання й дозвілля на факультеті зі славною історією й перспективним майбутнім

0 149
Людське життя, здоров’я й навіть настрій нерозривно пов’язані з численними хімічними процесами, що протікають навколо й усередині нас. Базові знання з хімії юнь опановує, звичайно, ще в школі. А про всю потужність цієї науки й те, як застосовувати її невичерпні можливості з користю в реальному житті, точно знають на хімічному факультеті УжНУ.
Василь Лендєл
Василь Лендєл

Хімфак Ужгородського національного університету багатий на славні сторінки, а його численні вихованці є гордістю нашого краю й відомі далеко за межами України. Підрозділ відкрили 1946 року. Відтоді факультет підготував уже більш ніж 4000 спеціалістів-хіміків та понад півтисячі фахівців-екологів, які працюють у різних галузях народного господарства, науки та освіти.

Будівля факультету, що є архітектурною пам’яткою міста, у якій раніше функціонувала гімназія, милує око в самому історичному центрі Ужгорода.

Василь Лендєл розповідає про деталі вступної кампанії, навчання й дозвілля на хімфаку: «Нині фахівці хіміки й екологи маю добрий попит. На факультет приходять з управління екології, багатьох підприємств і говорять про потребу в якісних кадрах, тому наші випускники є запитаними на ринку праці. Скажімо, конкретні замовлення на спеціалістів часто дістаємо від Перечинського лісохімкомбінату».

Сертифікати ЗНО, потрібні для вступу на спеціальності хімфаку

Хімія (Хімія)

1. Українська мова та література
2. Хімія
3. Фізика / Математика

Середня освіта. Хімія (Хімія. Екологія)

1. Українська мова та література
2. Хімія
3. Біологія / Математика

Екологія (Екологія та охорона
навколишнього середовища)

1. Українська мова та література
2. Біологія
3. Хімія / Географія

Зі слів очільника хімфаку, роботу за спеціальністю знаходить близько 70 % випускників, інші 30 – ідуть до аспірантури, аби розвивати науку, або ж знаходять себе в сфері бізнесу, інших галузях. «Чимало наших вихованців стали провідними науковцями, професорами, керівниками відомих університетів, інститутів Національної академії наук України, закордонних закладів», – не без гордості стверджує Василь Лендєл.

Окрім навчання в аудиторіях та лабораторіях, всебічному розвитку студентів на факультеті сприяють заняття з фізичного розвитку, спортивні змагання, культурно-розважальні заходи. Так, щороку тут розігрують футбольний Кубок декана, який виборюють і студенти, й викладачі. Традиційними є відзначення Дня хіміка та Дня першокурсника – чи не найулюбленіших факультетських свят.

«Ми пишаємося, що наш колектив упродовж років залишаться дружним і згуртованим! Хочемо й надалі бачити в себе найкращих студентів, для яких хімія – це життя. Поповнюйте нашу родину – не пошкодуєте!» – запрошує декан Василь Лендєл.

Каріна Негря,
студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.