Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Учасники Літнього університету побували в Навчально-науковому інституті хімії та екології, на юридичному факультеті й зустрілися з ректором

0 175
Хімічні експерименти, судове засідання, настільні ігри, спілкування з ректором та подарунки — таким був останній день Літнього університету, що протягом двох тижнів знайомив учнів із різних куточків Закарпаття з найбільшим вишем краю.
Василь Лендєл спілкується зі школярами
Василь Лендєл спілкується зі школярами

Ранок школярі почали з візиту в Навчально-науковий інститут хімії та екології. Тут мали можливість поспілкуватися з деканом підрозділу Василем Лендєлом, який розповів про перспективи, що відкриваються перед випускниками, та навчальний процес.

Назар Піцура
Назар Піцура

Особливо цікавою частиною візиту стало відвідування лабораторій. Тут гості не лише споглядали за хімічними дослідами, а навіть самі могли взяти у них участь.

«Я зміг власноруч провести експеримент із так званою реакцією мідного дзеркала. Я навчаюся в Ужгородському науковому ліцеї, і нам теж показували різні хімічні досліди. Але тепер я мав можливість провести його самостійно під керівництвом та з допомогою науковця, а не спостерігати за процесом із парти. Ще нам показували експеримент із вулканом. Мені сподобалося», — каже Назар Піцура.

Другий факультет, який цього дня відвідали учні, — юридичний. Тут учні поспілкувалися із заступницею декана Іриною Хохловою та стали свідками судового засідання, яке для них зімітували й провели третьокурсники під керівництвом викладачки кафедри господарського права Лесі Лешанич. Студенти розібрали ситуацію, показали роботу прокурора, захисту, судді, судові дебати. Усе – як у справжньому судовому засіданні. І викладачки, і самі студенти розповіли про навчання на факультеті, участь у справжніх обшуках і затриманнях, до яких вони долучаються під час практики.

Після цього учні й самі спробували себе у ролі суддів та розіграли своє власне судове засідання.

Другу частину дня присвятили настільним іграм, таємному обміну подарунками й зустрічі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою. Ректор розпитав про враження учнів від Літнього університету, питав як про те, що сподобалося, так і про те, що не сподобалося. Зауважив, що попередні випускники Літнього університету підтримують зв’язок і досі та нерідко вступають на навчання разом.

«Учора вийшов консолідований рейтинг українських університетів, де зібрано більше 250 вишів. Ми на 10 місці. Вісім років тому ми були на 44 місці. Ми університет, який дуже активно розвивається і рухається вгору по рейтингу. Відпочиньте влітку та готуйтеся до вступної кампанії — ми будемо раді бачити вас серед числа студентів УжНУ. Перед кожним із вас ще близько 24 тисячі днів життя. Проведіть їх із користю — у вас попереду велика дорога», — сказав Володимир Смоланка.

На завершення ректор вручив школярам на згадку брендовані подарунки від університету.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.