Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи УжНУ розпочали співпрацю з Трнавським університетом

Директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин доцент Олександр Білаш узяв участь у Міжнародній науковій конференції «Фінансуванні церков та релігійних організацій: теорія та практика»

0 702
Юристи УжНУ розпочали співпрацю з Трнавським університетом
Юристи УжНУ розпочали співпрацю з Трнавським університетом
8–9 червня Трнавський університет з робочим візитом відвідав заступник декана юридичного факультету УжНУ, директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин доцент Олександр Білаш (Архімандрит Євфросин). Поїздка відбулася на запрошення директора Інституту правових питань релігійної свободи юридичного факультету Трнавського університету, відомого вченого та практика у сфері державно-конфесійного права доктора Міхаели Моравчикової за дорученням декана юрфаку УжНУ Ярослава Лазура.  

Олександр Білаш взяв активну участь у Міжнародній науковій конференції «Фінансування церков та релігійних організацій: теорія та практика», яка була організована Інститутом правових питань релігійної свободи та відбулася у залі «Collegium Novum» юридичного факультету Трнавського університету.

Директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ виголосив доповідь на тему «Фінансування діяльності церков та релігійних організацій в Україні», яка пізніше буде опублікована в збірнику конференції.

Юристи УжНУ розпочали співпрацю з Трнавським університетом

У міжнародному форумі також узяли участь відомі вчені-правники з Віденського університету, Братиславського університету Яна Коменського, Трнавського університету, Католицького університету в Ружомберку, Університету Палацкего в Оломоуці, Університету Павла Йозефа Шафарика в Кошицях та інших вишів.

У ході візиту відбулася зустріч та плідна розмова з ректором Трнавського університету, професором Мареком Шмідом, відомим правником у галузі державно-конфесійного права та професором Папського Східного інституту в Римі. Зі структурою та досягненнями юридичного факультету доцента Білаша ознайомила пані декан, доцент Андреа Ольшовська.

Були обговорені питання співпраці між юридичними факультетами, мобільності викладачів та можливість підписання угоди Erasmus+. Також відбулася плідна зустріч із завкафедри міжнародного права та європейського права доцентом Дагмар Лантайовою, яка висловила жваву зацікавленість у співпраці з відповідною кафедрою міжнародного права юридичного факультету УжНУ.

У своєму коментарі для нашого сайту доцент Олександр Білаш зауважив: «Міжнародна наукова конференція «Фінансуванні церков та релігійних організацій: теорія та практика» відбулася на високому науковому та організаційному рівні. Мабуть, інакше й не могло бути, адже організатор конференції, доктор Міхаела Моравчикова, яка очолює Інститут правових питань релігійної свободи юридичного факультету Трнавського університету є відомим ученим у цій галузі далеко за межами Словаччини та автором цілого ряду вагомих наукових досліджень з названої тематики. Сподіваємося на дальшу плідну співпрацю між нашими інститутами та факультетами».

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.