Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій здобула перемогу в конкурсі Державного фонду фундаментальних досліджень

З проектом «Новітня історія транскордонного співробітництва в Карпатському регіоні» наші науковці випередили дослідницькі структури провідних вітчизняних університетів та Національної академії наук України

0 547

Кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій здобула перемогу в конкурсі Державного фонду фундаментальних досліджень

Кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин УжНУ взяла участь у конкурсі проектів, оголошеному Державним фондом фундаментальних досліджень. Учасниками змагання також були дослідницькі структури провідних вітчизняних університетів та Національної академії наук України.

Тішить, що поданий кафедрою проект «Новітня історія транскордонного співробітництва в Карпатському регіоні» (науковий керівник – доктор соціологічних наук, Надзвичайний і Повноважний посол, завідувач кафедри Сергій Устич) здобув перемогу й ґрантову підтримку.

Вже виконано всі необхідні документальні процедури – розпочалася реалізація. Проектними завданнями, зокрема, передбачено написання та видання колективної монографії «Нариси новітньої історії транскордонного співробітництва в Карпатському регіоні», а також створення інтерактивного сайту (українською та англійською мовами) «Connecting history» («Історія, що об’єднує»).
Кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій здобула перемогу в конкурсі Державного фонду фундаментальних досліджень
У роботі над проектом найперше візьмуть участь науковці кафедри – зокрема професори Іван Вовканич та Ігор Тодоров, доценти Віталій Андрейко й Оксана Свєженцева. До реалізації задуманого долучаться також інші авторитетні вчені – серед них професор, член-кореспондент НАН України Степан Віднянський та професор Володимир Приходько.

У монографії будуть представлені і наукові доробки відомих у Європі експертів: професора Дебреценського університету (Угорщина) Іштвана Шюлі-Закара, професора Жешувського університету (Польща) Вацлава Вежбінця, провідного наукового співробітника Кошицького інституту суспільних наук АН Словаччини Маріана Гайдоша.

У додатках монографії читачеві будуть запропоновані документальні спогади учасників транскордонного співробітництва в Карпатах, а також ілюстративні матеріали.

Передмову до книги напише колишній віце-президент Нью-Йоркського інституту «Схід-Захід» (міжнародної організації, що на початку 90-х років минулого століття багато зробила для створення Карпатського Єврорегіону), а нині віце-президент Європейського інвестиційного банку Васіл Гудак.

За інформацією менеджера проекту Олесі Бенчак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.