Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Матфак відсвяткував півстолітній ювілей

Привітати ювіляра зібралися його перші випускники й нинішні студенти та викладачі, ректор, представники міської та обласної влади, делегації з інших навчальних закладі, духовні особи

0 1 711
Матфак відсвяткував півстолітній ювілей
Матфак відсвяткував півстолітній ювілей
28 жовтня математичний святкував солідну річницю – 50 років від заснування та успішного функціонування: спочатку як фізико-математичного, а тоді – математичного факультету.

Матфак відсвяткував півстолітній ювілей

Михайло Повідайчик

Привітати ювіляра зібралися його діти й онуки – перші випускники та нинішні студенти, викладачі, ректор, представники міської та обласної влади, делегації з інших навчальних закладі, духовні особи.

Першим слово взяв нинішній декан математичного Михайло Повідайчик: розповів про історію факультету, його роботу, дозвілля. Резюмував: «Ми сподіваємося, що після навчання у випускників залишаються тільки позитивні спогади про студентське життя».

Матфак відсвяткував півстолітній ювілей

Володимир Смоланка вручає грамоту

Ректор університету Володимир Смоланка також привітав факультет, його вихованців та працівників, зауважив, що матфак є одним із символів університету, де завжди панує прекрасна атмосфера. Відтак вручив подяки Міністерства освіти і науки України, ректорські грамоти і подяки. Відзнаки вручили й від Закарпатської ОДА, обласної та міської рад.

Концертна програма була добре продуманою: «Многая літ» бажали виконавці хору інтелігенції міста Ужгорода «Кредо», а маленькі учасники студії танцю «Перлинка» намалювали широкі усмішки на обличчях присутніх. Відтак ще одне музичне вітання подарувала факультетові студентка юрфаку Даніела Якобчук, а студенти-математики виступили у складі зразкового танцювального колективу «Юність Закарпаття».

Матфак відсвяткував півстолітній ювілей

Студія танцю «Перлинка»

Матфак відсвяткував півстолітній ювілей

Ігор Король

Випускники матфаку розійшлися по світу, але не забувають про рідний факультет далеко за межами рідного дому, тож надіслали улюбленому підрозділу відеовітання з різних куточків Землі. Розповів про своє життя на математичному й один з його перших випускників, а нині доцент факультету Степан Поляк. Приємною несподіванкою для випускників та студентів стала фотопрезентація, яка закарбувала історію цього підрозділу в обличчях – від першого випуску й до наших днів.

Вітали один із найстарших підрозділів і проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король, котрий сповістив, що нещодавно створили Асоціацію математиків та ІТ-спеціалістів Закарпаття, та голова профспілкової організації працівників УжНУ Тамара Суран, котра також нагородила грамотами колег-математиків. Своє слово сказав і капелан студентської молоді о. Ярослав Данко.

Вітаємо математичний факультет із річницею й ми. Нехай у ваших серцях завжди панує добро і мир – тоді атмосфера на факультеті завжди буде такою ж позитивною та гостинною.


Ксенія Шокіна
Фото, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.