Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність

Коли чогось сильно захочеш, весь Всесвіт буде сприяти тому, щоб бажання твоє збулося

0 3 449
Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність
Катерина Хижняк
Візьміть до рук свій мобільний телефон. Що ви бачите на головному екрані? Ваше фото з коханою людиною, стандартний фон або ж просто красивий знімок природи? Я ж віднедавна завжди тримаю перед собою мрію. Вірю, що це притягує її і заповітне бажання втілюється в життя.

Як саме це відбувається, вчить мистецтво візуалізації, і про нього буде моя розповідь.

Вперше про таке поняття дізналася, гортаючи фото в Instagram однієї нашої студентки. Вона яскраво описувала своє життя й закликала вірити в мрії, не боятися і переконувала: усе здійсниться. А щоб напевне, пропонувала візуалізувати те, що прагнете дістати. Дівчина писала, що з її дошки бажань половина вже стала реальністю. І я їй вірила… Я гортала неймовірної краси фото з різних країн, дивилася, як щасливо вона усміхалася на світлинах з коханим, і з кожною миттю все більше переконувалася: спробувати варто. У підписі до того доленосного для мене фото була порада: візуалізуйте так, як вам того хочеться. Це не обов’язково повинні бути дошка чи плакат. Змініть фонове зображення на телефоні чи ноутбуку, частіше думайте про мрію, уявляйте момент її звершення – і світ відгукнеться на ваше бажання.

Щоб зрозуміти, що таке візуалізація і як вона працює, варто знати про свідому і підсвідому функції розуму. МиМистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність думаємо за допомогою нашої свідомості, і коли наші думки повторюються, вони просочуються у підсвідомість. Там ці думки починають сприйматися за істину і їх зміст проявляється в реальному житті.

Підсвідомість краще піддається впливу образів, тому візуалізація – чи не найкращий спосіб пояснити власній підсвідомості, чого ви хочете. Мрієте придбати власне авто чи відвідати Париж? Уявляйте момент, коли все це у вас вже є! До речі, дехто рекомендує малювати картинку мрії у підсвідомості від третьої особи, ніби ви споглядаєте себе збоку. Інші ж переконані: фантазуйте, що бачите здійснення своєї мрії на власні очі. І нічого, що поки в гаманці не лежить потрібна сума на Мерседес преміум класу чи відпочинок all inclusive. Це знаєте лише ви, але ніяк не Всесвіт 😉 .

На підтвердження своєї думки наведу слова Вадима Зеланда, письменника й автора теорії про трансерфінг реальності: «Якщо ти наполегливо й непохитно будеш крутити в думках своє кіно і простувати до мети, реальність рано чи пізно прийде у відповідність з ним. Реальності просто нікуди діватися – така її властивість. Не тільки ти залежиш від реальності, а й вона від тебе. Питання в тому, в кого ініціатива».

Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність
Катя в Італії

Тож, аби ініціатива йшла від вас, варто пам’ятати три коротких правила візуалізації:

  • Чіткість.

Ваше бажання має бути максимально конкретним. Розпочніть із невеликих цілей, для досягнення який може піти небагато часу. Можна також візуалізувати ключові проміжні результати в плані досягнення вашої мети. Це підсилить її і полегшить ваш шлях до її досягнення.

  • Регулярність.

Звичайно, зміни не прийдуть, якщо ви лише зміните фото на телефоні або ж повісите на стіну в кімнаті плакат бажань. Варто регулярно думати про свою мету, уявляти, що вона вже здійснена й що це відбувається прямо тепер, у реальному часі. Любите перед сном аналізувати прожитий день? Додайте де цього і аналіз майбутнього: конкретно уявіть, що воно буде саме таким, як цього хочете ви.

  • Віра.
Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність
В Італії

Віра в себе й здійснення своїх мрій може бути рушійною силою. Якщо ж скептично ставитися до візуалізації та дошки бажань і просто чекати, сумніваючись, вийде з цього щось чи ні, то результату не буде. Посилайте Всесвіту впевнені імпульси, доведіть щирість своїх прагнень і вже незабаром ви зустрінетеся з ними в реальності.

Зізнаюся, я сама поставилася б до цього дуже скептично, якби не переконалася, що воно справді працює. Влітку я мріяла про подорож. Визначилася, що це буде наша країна-сусідка Угорщина, а саме її столиця – Будапешт.

Переглянула цілу купу хостелів та інших варіантів бюджетного помешкання на кілька днів, визначилася з транспортом, залишалося лише знайти компанію на вікенд і трохи підзаробити.

Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальністьНатхнена публікацією в Instagram, про яку вже розповідала, я змінила основне зображення на телефоні на будапештський парламент. Вечірні вогники будівлі, що відбивалися у величному Дунаї, так і манили мене. А на зображення блокування екрану на смартфоні я поставила фото світанку, зроблене на україно-угорському кордоні. Проте тоді закордоння було лише в моєму телефоні. Однак чи не щоночі я уявляла, як гулятиму вуличками Будапешта, купуватиму кюртешколач (kürtőskalács) і своєю далекою від ідеалу угорською запитуватиму перехожих, як дістатися гори Геллерт.

Мистецтво візуалізації, або Як утілити мрію в реальність
В Італії

Через місяць я тримала в руках папери, що засвідчували здійснення іншої, більш давньої моєї мрії – я їду в Італію на море. А дорогою в нас буде один вільний вечір у Будапешті. Сказати, що я була найщасливішою – нічого не сказати. До моменту, коли поїздка була оплачена й мала на 100% відбутися, я боялася зайвий раз комусь розповісти про неї, аби все вийшло так, як собі запланувала. І те фото парламенту на головному екрані змінила вже пливучи на кораблику Дунаєм, споглядаючи цю красу наживо. А фото кордону залишила, бо в планах мала ще поїздки. І, зізнаюся вам, вони ось-ось відбудуться.

Автор знаменитого «Алхіміка» Пауло Коельйо писав: «Коли чогось сильно захочеш, весь Всесвіт буде сприяти тому, щоб бажання твоє збулося». Моє збулося і продовжує збуватися. Я вірю в те, що силою думки ми здатні багато чого змінити. Кожен із вас вартий найкращого, вартий того, аби мрії його стали реальністю. Тож візуалізуймо і змінюймо! Точка опори – цей момент.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.