Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ прийняв учасників IX Міжнародної науково-практичної конференції «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні»

У триденному форумі взяло участь понад 100 учасників

0 305
4-6 жовтня вже вдев’яте географічний факультет проводить Міжнародну науково-практичну конференцію, до якої долучилися представники не тільки з різних областей України, а й з-за кордону.

УжНУ прийняв учасників IX Міжнародної науково-практичної конференції «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні»Офіційне відкриття відбулося в готелі «Дружба» 4 жовтня після реєстрації понад 100 учасників форуму. Цей захід проводиться з 2006 року і має за мету обмін ідеями, передавання досвіду, спільне вирішення проблем, які пов’язані з геодезичним, кадастровим виробництвом.

Іван Калинич
Іван Калинич

Розпочали з привітальних слів декана географічного факультету Івана Калинича: «Я радий, що зареєстрована така велика кількість учасників. Надзвичайно важливим для нас є й те, що сьогодні тут присутні гості з різних куточків України та представники інших країн. Корисною, думаю, конференція буде і для студентів, і для викладачів. Оскільки у нас діє виставка, кожен студент може представити свій проект – геодезичне обладнання. Для викладачів форум корисний передусім тим, що, крім обміну досвідом, вони мають можливість пройти стажування за кордоном. Нині відбувається обмін сучасними досягненнями, що позитивно впливає на розвиток науки. До речі, саме завдяки такому співробітництву у нас з’явилася GPS-мережа. Тож і надалі плануємо якомога тісніше співпрацювати з нашими колегами».

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

Звернулася до присутніх і проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел: «Представники географічного факультету є ініціаторами та виконавцями проектів, що мають прикладне значення для Закарпатської області. Тож бажаю вам успішної плідної праці і хорошого відпочинку».

Олександр Білак
Олександр Білак

Присутнім на відкритті був і заступник міського голови Олександр Білак: «Приємно, що такий захід відбувається саме в нас. Я впевнений, що всі теоретичні здобутки перетворяться не тільки на розвиток нових технологій, а й практичне застосування в реальній роботі». Долучився до привітань і заступник голови обласної ради Петро Грицик, котрий звернув увагу на порушені проблеми й побажав учасникам конструктивної праці.

Карел Радей
Карел Радей

На відкритті форуму виступив і директор Інституту геодезії, топографії та картографії Республіки Чехія Карел Радей, який привітав учасників та висловив сподівання на дальшу співпрацю з УжНУ. «Ми давно співпрацюємо з університетами України, радо долучаємося до всіх проектів, які сприяють розвитку геодезії, землевпорядкування, лісовпорядкування та природокористування, вирішенню спільних проблем. Тому ми відкриті до будь-якого роду співпраці».

 Юрій Шпонтак
Юрій Шпонтак

Долучилися до вітальних виступів і заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак, директор національного парку «Синевир» Микола Дербак, директор Інституту сталого розвитку ім. В.Чорновола Олександр Мороз, інші почесні учасники конференції

Відтак розпочалося пленарне засідання, на якому головували професори Степан Савчук, Карел Радей, Олександр Мороз та доцент Сергій Перій. Протягом дня заслухали понад 20 доповідей. Під час пленарного засідання на другому поверсі готелю працювала виставка геодезичного обладнання.

5 жовтня учасники представницького заходу працювали в секціях «Лісництво» та «Геодезія та кадастр».

Аби дати можливість учасникам конференції трохи відпочити й ознайомитися з містом, останнього дня організували екскурсії.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.