Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чеське Міністерство освіти і науки підтримало свій лекторат в УжНУ найновішою літературою

Фонди Наукової бібліотеки УжНУ поповнилися 47 цінними новими виданнями з богемістики

0 173

Чеське Міністерство освіти і науки підтримало свій лекторат в УжНУ найновішою літературою

Як уже повідомляв Медіацентр, в Ужгородському університеті в цьому навчальному році відкрито єдиний в Україні лекторат чеської мови та культури, котрий є 36-м лекторатом Чеської Республіки у світі. Представляє його досвідчений викладач чеської мови Петра Зламана.

Нещодавно Міністерство освіти і науки ЧР у рамках підтримки лекторату надіслало до Ужгорода найновішу літературу з чеського мовознавства, літературознавства та славістики.

Тож університетська наукова бібліотека збагатилася цінними новими виданнями з богемістики – 4-томним словником чеських фразеологізмів та ідіом, словником запозичених слів, підручником з історії чеської мови, дослідженнями з сучасного чеського мовознавства (лексикології, морфології, словотвору, синтаксису, історичної граматики, правопису), підручниками з чеської літератури, з теорії та історії чеської лінгвістики, порівняльного мовознавства, літературознавства – усього 47 найменувань.

Надіслана література, окрім того, що поповнила скарбницю університетської книгозбірні, послужить науковою і навчальною базою для теоретичної та практичної підготовки студентів-богемістів філологічного факультету.

За інформацією доцента кафедри словацької філології Юлії Юсип-Якимович
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.