Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ на міжнародному форумі в Берегові активно обговорювали полікультурність та різноманітність у ХХІ столітті

Співорганізатором конференції в Берегові, присвяченої різним аспектам полікультурного розвитку, актуальним питанням лінгвістики та поступу в міжнародних відносинах, – стала кафедра полікультурної освіти та перекладу факультету історії та МВ Ужгородського університету

0 218
28 березня у Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ в Берегові завершила роботу міжнародна науково-практична конференція «Полікультурність та різноманітність у ХХІ столітті».
Представники УжНУ на міжнародному форумі в Берегові активно обговорювали полікультурність та різноманітність у ХХІ столітті
Вітає присутніх декан факультету історії та МВ Іван Вовканич

Серед співорганізаторів дводенного наукового форуму – і факультет історії та міжнародних відносин УжНУ, зокрема кафедра полікультурної освіти та перекладу. Конференція була присвячена різним аспектам полікультурного розвитку, актуальним питанням лінгвістики та поступу в міжнародних відносинах.

Представники УжНУ на міжнародному форумі в Берегові активно обговорювали полікультурність та різноманітність у ХХІ століттіПривітати учасників конференції прийшли представники українського та європейського законодавчого органів, дипломатичного корпусу, вишів України й ближнього зарубіжжя. З вітальними словами до учасників заходу серед інших звернулися проректорка УжНУ Мирослава Лендьел, декан факультету історії та міжнародних відносин професор Іван Вовканич, завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій професор Сергій Устич.

У другій частині конференції представники кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій взяли участь у роботі секції «Історичний та політичний виміри міжнародних відносин». Доцент Ганна Мелеганич висвітлила питання стратегічного значення транскордонного співробітництва для сталого розвитку регіонів України (на прикладі Закарпаття), а професор Ігор Тодоров розповів про сучасні геополітичні виклики для країн Центральної та Східної Європи.

Представники УжНУ на міжнародному форумі в Берегові активно обговорювали полікультурність та різноманітність у ХХІ століттіДоповідь викладача кафедри Олесі Бенчак була присвячена  питанням сутності, функціонування та розвитку сучасних транскордонних систем. Доцент кафедри Михайло Шелемба приділив увагу впливу угорського чинника на особливості партійної конкуренції в Закарпатській області.

Активну участь у роботі секції взяли польські колеги (з якими, до речі, представники факультету вчора підписали меморандум про співпрацю), зокрема пан Міхал Варжонек, який поділився з присутніми актуальними питаннями історичної пам’яті як міжнародної проблеми (на прикладі Польщі, України та Ізраїлю). Родзинкою секції стала доповідь українською мовою гостя з Японії Кога Масаюкі. Пан Масаюкі розповів про історію та перспективи розвитку українсько-японських відносин на сучасному етапі.

Модерував роботу секції доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Віталій Андрейко, який у своєму виступі розкрив проблематику нової парадигми чесько-словацького міждержавного співробітництва як прикладу цивілізованого співіснування двох країн.

Крім того, участь у заході в літературознавчій секції взяли працівники кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ старший викладач Олег Хавачак та доцент Олександр Кордонець. Перший доповідав про емотивний дискурс «Історії Русів» – відомої пам’ятки української національно-політичної думки початку XIX століття; другий ознайомив присутніх зі своїми спостереженнями за мотивами смерті у новелах «Звичайна історія» Богдана Лепкого та «Записки недужої людини» Олексія Плюща.
Представники УжНУ на міжнародному форумі в Берегові активно обговорювали полікультурність та різноманітність у ХХІ столітті

Виступи спікерів конференції супроводжувалися цікавими запитаннями студентів, жвавим науковим диспутом.

За інформацією учасників конференції
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.