Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про єврооптимізм та єврореалізм в Україні говорили учасники Першого форуму мереж ЄС

Участь у заході взяв заступник директора Інформаційного центру ЄС УжНУ, що діє на факультеті історії та міжнародних відносин, Віталій Андрейко

0 180

Про єврооптимізм та єврореалізм в Україні говорили учасники Першого форуму мереж ЄС

На початку жовтня у Києві відбувся Перший форум мереж ЄС. У заході взяв участь заступник директора Інформаційного центру ЄС УжНУ, що діє на факультеті історії та міжнародних відносин, Віталій Андрейко.
Хюґ Мінґареллі
Хюґ Мінґареллі

Розпочав Перший форум мереж ЄС голова European Union in Ukraine Хюґ Мінґареллі: «Дорогі друзі, у нас із вами спільна мета: якнайшвидше наблизити цю фантастичну країну до Європейського Союзу. Ви нам потрібні. Тут, у Києві, ми спілкуємося з дуже мотивованими людьми, але не можемо охопити кожного пересічного українця. Тож, незважаючи на мої часті візити до інших областей України, покладаємося на таких людей, як ви – українців, що спілкуються зі своїми співгромадянами і можуть пояснити їм, чому важливо працювати з ЄС та наблизити Україну до Європейського Союзу. Якщо ви (члени мереж ЄС із регіонів) не працюватимете з нами – з нас мало користі. Саме тому ви неймовірно важливі для нас та нашої спільної мети!».

Іванна Климпуш-Цинцадзе
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе також виступила на відкритті Першого форуму мереж Європейського Союзу від European Union in Ukraine: «Величезна мережа Євроклубів та Інформаційних центрів ЄС виконує дуже важливу роль, поширюючи в різних регіонах України інформацію про євроінтеграційні процеси й можливості, що їх надають українцям».

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зауважила: «Це чудово, що 74% українців підтримують євроінтеграцію. І я щаслива, що сьогодні в парламенті вишиванки на грудях рвуть, сперечаючись, хто ж більший євроінтегратор у нашій країні. У нас крадуть гасла одне в одного – хто ж таки веде країну до НАТО та ЄС, хто був першим, а хто другим. Єдине, що хочу зауважити: все це має йти від серця й не наповнюватися популізмом. «Єврооптимізм» – це круто, а «єврореалізм» – набагато краще! Для того, щоб ми змогли імплементувати Угоду про Асоціацію, Україні потрібно більше реалізму».

Форум мереж ЄС об’єднує учасників різних проєвропейських мереж: керівників євроклубів, Інформаційних центрів ЄС, випускників Коледжу Європи, програми Erasmus +, European Union Visitors Program, експертів Team Europe та інших активістів й експертів з усієї України, що співпрацюють з Представництвом ЄС в Україні.

Про єврооптимізм та єврореалізм в Україні говорили учасники Першого форуму мереж ЄСПро єврооптимізм та єврореалізм в Україні говорили учасники Першого форуму мереж ЄСМета Форуму мереж ЄС – ознайомити членів мереж з останніми подіями у сфері відносин ЄС та України, дати можливість учасникам поділитися напрацьованим досвідом, інформувати щодо сучасних інструментів комунікації, включаючи соціальні мережі, співпрацю з журналістами, мультимедійні продукти.

Учасники заходу побачили чимало цікавого, насамперед виступи відомих політиків та експертів. Також відбулося нагородження переможців конкурсу відео та Євроквізу, презентації та дискусії.

Приємно відзначити, що керівництво Інформаційного центру ЄС УжНУ було відзначене подякою від представництва ЄС в Україні за підготовку і проведення Дня кар’єри ЄС в УЖНУ (вже другого!), а заступник керівника ІЦ ЄС Віталій Андрейко дістав подяку за активну участь у роботі та внесок у напрацювання Першого форуму мереж ЄС 2018.

Форум мереж ЄС від European Union in Ukraine виявився плідним і насиченим. Учасники визначили пріоритети роботи на найближчий рік, обговорили можливі спільні проекти й попрощалися до наступного, вже Другого форуму мереж ЄС!

За інформацією факультету історії та міжнародних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.