Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доцент хімфаку представив свої наукові напрацювання на міжнародній конференції у Словаччині

Дослідження Максима Фізера було виконане у межах наукового проєкту молодих вчених «Нові гетероциклічні катіонні поверхнево-активні речовини з антисептичною та антибактеріальною активністю»

0 307
Максим Фізер
Максим Фізер
З 23 по 25 жовтня у Високих Татрах (Словаччина) пройшла X ювілейна міжнародна конференція «International Council of Environmental Engineering Education „Technologies of Environmental Protection”», присвячена технологіям захисту довкілля.

Участь в конференції взяли науковці з 9 країн, а саме: Австрії, Індії, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Судану, України та Чехії. Під час конференції було висвітлено найактуальніші дослідження з сімнадцяти тематичних напрямків.

Доцент кафедри органічної хімії хімічного факультету УжНУ Максим Фізер виступив з усною доповіддю «Theoretical Estimation of Toxicity of New Condensed Heterocyclic Cationic Surfactants» («Теоретична оцінка токсичності нових конденсованих катіонних сурфактантів»), у якій представив результати досліджень оцінки можливості синтезу антибактеріальних поверхнево-активних речовин з низькою токсичністю. Презентоване дослідження було виконане у межах наукового проєкту молодих вчених «Нові гетероциклічні катіонні поверхнево-активні речовини з антисептичною та антибактеріальною активністю», керівником якого є М. Фізер.

Під час круглих столів конференції також обговорили можливі напрямки співпраці між науковцями УжНУ та університетів Пряшева й Кошиць.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.