Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філфаку спілкувалися з відомим українським письменником Румунії Михайлом Трайстою

Зустріч виявилася цікавою та пізнавальною насамперед для студентів, які відвідали цей захід

0 253
Михайло Трайста
Михайло Трайста
9 грудня до студентів філологічного факультету спеціальності «Українська мова та література» завітав громадський діяч, заступник голови Союзу українців Румунії, відомий український письменник Михайло Трайста.

Розпочала захід завідувачка кафедри української літератури, професорка Валентина Барчан, яка представила студентам Михайла Трайсту та його дружину Валентину, а також коротко ознайомила студентів із життям митця.

Мар’яна Вотьканич
Мар’яна Вотьканич

Відтак слово мала аспірантка УжНУ Мар’яна Вотьканич, котра досліджує художній доробок Михайла Трайсти. Науковиця розповіла про ключові моменти творчості письменника, відзначила деякі факти з його біографії, зокрема те, що пан Трайста є автором понад тридцятьох книг, написаних українською та румунською мовами. Також зауважила, що найбільше реалізувався письменник якраз у жанрі малої прози: пише оповідання та новели.
На філфаку спілкувалися з відомим українським письменником Румунії Михайлом Трайстою
На філфаку спілкувалися з відомим українським письменником Румунії Михайлом Трайстою Далі говорив сам письменник. Пан Михайло не акцентував уваги на своєму доробку, а більше розповідав про Союз українців Румунії. Прозаїк також привіз із собою зразки періодичних видань, які випускає організація, зокрема «Дзвоник» – для дітей, «Наш голос», двотижневик «Український вісник», «Вільне слово» тощо. Кожен письменник, до слова, може видавати 2–3 книги на рік.

Згадав Михайло Трайста і про свою перекладацьку діяльність, адже перекладає твори сучасних українських письменників, наприклад, Андрія Любки, Галини Тарасюк.

Насамкінець пан Михайло розповів про те, як живуть українці в Румунії.

На філфаку спілкувалися з відомим українським письменником Румунії Михайлом ТрайстоюТакож присутні мали змогу поставити гостеві запитання. Безумовно, зустріч виявилася цікавою та пізнавальною насамперед для студентів, які відвідали цей захід.

Кароліна Бучковська,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.