Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентів-психологів фахово ознайомили з особливостями психологічної підтримки військовослужбовців

У гості до ужнівців онлайн завітала представниця мобільної групи Інституту психології здоров’я – психологиня бойової резильєнтності Олена Курта

0 1 058

Студентів-психологів фахово ознайомили з особливостями психологічної підтримки військовослужбовців

З ініціативи професора Федора Шандора на кафедрі психології факультету суспільних наук УжНУ відбулася перша зустріч студентів-психологів з представницею мобільної групи Інституту психології здоров’я – психологинею бойової резильєнтності Оленою Куртою.

У рамках психоедукаційної зустрічі фахівчиня сфокусувала увагу студентів на особливостях психологічної підтримки військовослужбовців, нагадала про важливість навичок стабілізації і регуляції та знання технік першої психологічної допомоги.

Студенти разом з п. Оленою бесідували про важливість прийняття досвіду та відсутності стигматизації змін, про які свідчать бійці під час та після тривалої служби; розмовляли про важливі компетенції, якими має володіти психолог, який планує працювати з військовослужбовцями та ветеранами і супроводжувати їх під час поствоєнної реадаптації. Студенти виявили інтерес до теми роботи з військовими, а відтак започаткували серію просвітницьких заходів, які кафедра планує провести разом з Оленою Куртою для розвитку навичок першої психологічної допомоги у студентів-психологів та актуалізації важливих факторів і засад у роботі з наслідками тривалого стресу як у цивільних осіб, так і у військовослужбовців.

Кафедра психології радіє збагаченню студентів важливими знаннями й підготовці фахівців для майбутньої психологічної підтримки українських воїнів.

Щиро дякуємо Олені Курті за надзвичайно цінні практичні знання, конструктивну та змістовну розмову. Зустріч дала чудовий мотиваційний поштовх поглиблювати знання, розвивати фахові навички, наполегливо працювати.

Попереду очний практичний інтенсив з Оленою Куртою, де студенти будуть відпрацьовувати техніки саморегуляції та стабілізації при стресовій реакції.

За інформацією кафедри психології УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.