Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Айтівці УжНУ видали посібник «Вступ до вебтехнологій»

Попри всі труднощі, колектив у складі Василя Пецка, Анастасії Беци, Габріели Мазютинець та Олександра Міци впорався із завданням створити для студентів путівник у світ інтернет-технологій

0 334

Айтівці УжНУ видали посібник «Вступ до вебтехнологій»

Вебтехнології є важливим складником в освітній програмі студентів спеціальності 122 ‒ «Комп’ютерні науки». Упродовж навчання на бакалавраті молодь опановує їх від основ HTML5 та CSS3 до поглибленого розбору JavaScript, TypeScript, frontend технологій (ReactJS + Redux, ReactJS + Redux Toolkit + Rest API), backend технологій (Typescript + Node.js + NestJS + Rest API, Java + Spring + Rest API + ORM + Hibernate) та багато іншого.

Власне дисципліну «Вступ до вебтехнологій» студенти спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» вивчають протягом осіннього семестру на ІІ курсі. Для полегшення опанування цієї дисципліни, особливо фундаментальних речей, було вирішено видати відповідний посібник. Робота над ним тривала досить довго з певними перервами. Але, попри всі труднощі, колектив у складі Василя Пецка, Анастасії Беци, Габріели Мазютинець та Олександра Міци впорався з поставленим завданням.

У виданні пропонують зрозумілі пояснення, кожен розділ супроводжується численними прикладами вебсторінок і фрагментів коду, посібник також містить завдання для формування навичок, що необхідні для створення власних вебсайтів і вебдодатків. Значну увагу приділено використанню flex-технології та медіазапитів для створення адаптивних дизайнів вебсторінок.

Посібник пропонує поглиблене вивчення не лише основних аспектів мови програмування JavaScript – логічних та умовних операторів, циклів, рядків та масивів, а й докладне пояснення підводних каменів різних видів функцій у JavaScript, областей видимості змінних та їх використання, об’єктів, класів, браузерної об’єктної моделі документа (DOM), а також такі сучасні інструменти, як Promise та Fetch, для роботи з мережевими запитами.

Ознайомитися з посібником можна в електронному репозитарії УжНУ.

За інформацією кафедри інформаційних управляючих систем та технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.