Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Асоціація випускників УжНУ визначила першочергові напрями роботи в літній період

Найближчим часом розпочинаються роботи на «Скалці», а новий випуск «Вісника» організації можна буде побачити під час Днів університету у жовтні

0 242
Правління ГО «Асоціація випускників УжНУ» під час засідання, яке відбулося 6 червня, напрацювало важливі кроки щодо співпраці університету з бізнесом, відновлення санаторію-профілакторію «Скалка», налагодження роботи з відокремленими підрозділами та підготовки нового випуску «Вісника». Так, найближчим часом розпочинаються роботи на «Скалці», а новий випуск журналу можна буде побачити під час Днів університету у жовтні.

Асоціація випускників УжНУ визначила першочергові напрями роботи в літній періодЗасідання правління модерував його голова – проректор Олександр Сливка. Учасники заходу передусім звернули увагу на реалізацію ініціативи поєднання роботи студентів у ТОВ «Інтерфіл» із навчальним процесом. Як відомо, з початку року, завдяки зусиллям Асоціації, УжНУ налагодив співпрацю з цим підприємством, яке зобов’язалося працевлаштувати студентів, узгодити графік навчання і роботи. Після зустрічей представників «Інтерфіл» з молоддю кількох факультетів, чимало студентів виявило бажання працювати у позанавчальний час. Тож наразі підприємство завершує облаштування окремого цеху, призначеного для студентів, і після цього буде готове прийняти чимало молоді. Утім і сьогодні десяток охочих, готових попрацювати в літній період на повну зміну, запрошують на «Інтерфіл».

«Товариство не відмовляється від намірів співпраці. Ми взяли невелику паузу, яка була викликана тим, що наше підприємство суттєво залежить від партнерів, замовників, тому не все вдалося реалізувати на початковому етапі. Сьогодні хочемо завершити облаштування цехів і після цього будемо готові працевлаштувати велику кількість студентів. Наразі готові зустрічатися з тими, хто виявив бажання працювати, а після завершення екзаменаційної сесії плануємо запропонувати молоді роботу на повну зміну. Зі студентами технічних спеціальностей готові почати діалог вже завтра. І готові надалі співпрацювати з університетом. Нам буде потрібна велика кількість персоналу», – розповіла під час засідання менеджер з персоналу ТОВ «Інтерфіл» Ярослава Приймак.

Асоціація випускників УжНУ визначила першочергові напрями роботи в літній періодЧлен правління, декан фізичного факультету Володимир Лазур вважає, що охочих працювати влітку може бути небагато, однак важливо поінформувати молодь, аби вона знала про таку можливість. А з вересня можна буде конкретніше визначитися щодо кількості охочих поєднувати навчання з роботою.

Важливим напрямом діяльності Асоціації є відновлення і реконструкція санаторію-профілакторію «Скалка». Про хід робіт на цьому об’єкті під час засідання інформував проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма. Йшлося зокрема про те, що після суботника з участю членів правління, було визначено план робіт, виконання якого вже розпочалося. Першочерговим є відновлення свердловини з водою, каналізації, ремонт даху на головному корпусі.

«Ми вже знайшли підрядника, організацію, яка готова взятися за реконструкцію, а також проектну організацію, яка може виготовити документацію на весь об’єкт. Виникає проблема з фінансами. Якщо кошти будуть виділені, вже за місяць можна буде приступити до роботи», – поінформував Дмитро Сойма.

Проректор Олександр Сливка запевнив, що першочергові роботи обов’язково будуть профінансовані. Після цього можна буде планувати план відновлення всієї території. Також запропонував представникам факультетів подумати над можливим проходженням студентами літньої практики на базі «Скалки».

Заступник голови правління Асоціації Іван Артьомов, який також брав участь у суботнику на «Скалці», переконаний, що санаторій-профілакторій потребує загальної динаміки робіт, яка би стимулювала деканів факультетів також долучитися до відновлення.

Асоціація випускників УжНУ визначила першочергові напрями роботи в літній періодІдея написання проектів відновлення «Скалки» теж не зникла, запевняють члени правління. Однак для активізації такої роботи потрібно спочатку привести до ладу документацію санаторію-профілакторію, а ще змінити його назву, затвердивши її Вченою радою університету. Після цього буде набагато легше знайти закордонних партнерів для реалізації проекту, вважає заступник голови правління Сергій Устич.

«На мою думку, для відновлення «Скалки» потрібно призначити конкретну людину, яка зможе контролювати процес. Також важливо підготувати хороший проект реконструкції. Він у перспективі зможе зацікавити багатьох випускників, які, можливо, захочуть підтримати нас», – вважає член правління, директор природничо-гуманітарного коледжу Володимир Росоха.

Не менш важливим напрямом діяльності Асоціації є організація відокремлених підрозділів в області і за кордоном. Заступник голови правління Іван Артьомов зауважує, що науковці з різних країн світу продемонстрували дуже активну позицію щодо організації підрозділів, передусім випускники фізичного факультету. Завдяки їм осередки невдовзі з’являться в Англії, Німеччині, Японії. Парадоксально, але в області організація підрозділів відбувається повільніше, найбільш активними є Виноградівщина і Свалявщина. Тож сьогодні головним завданням є організаційне зміцнення цих осередків, обмін контактами, поширення інформації про відокремлені підрозділи.

Під час засідання правління Асоціації прийшло до спільного рішення: підготувати інформаційні листи для керівників підрозділів, розіслати їх разом із «Вісником», інформацією з сайту Асоціації, а також подякувати в цих листах людям, які вже змогли організувати підрозділи, запропонувати їм висловити своє бачення щодо поліпшення роботи осередків. Декан фізичного факультету Володимир Лазур запропонував підготувати своєрідний каталог електронних адрес випускників, який можна буде оперативно доповнювати новими контактами, який теж надіслати керівникам підрозділів.

Сьогодні ГО «Асоціація випускників УжНУ» готує другий випуск «Вісника». У ньому, зокрема, планують подати інформацію про відокремлені підрозділи, а також чекають на пропозиції факультетів, членів правління щодо змістового наповнення журналу. Друк другого номера «Вісника» частково вже підтримала профспілкова організація викладачів УжНУ.

Відтак Асоціація має чимало завдань на найближчий літній період. За словами голови правління Олександра Сливки, це передусім активізація робіт на «Скалці», організація літньої практики на території санаторію-профілакторію, підготовка інформаційних листів для керівників підрозділів. А в жовтні під час Днів університету планують презентувати новий «Вісник» і провести урочисте засідання правління, яке вже стало традиційним у річному плані роботи Асоціації випускників УжНУ.

Наталія Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.