Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біля головного корпусу УжНУ висадили сакуру й презентували мініскульптурку до Дня працівників освіти

День освітян цьогоріч збігається з Днем Захисників і Захисниць України, тож символічним є долучення до акції разом з ректором Володимиром Смоланкою й професора з окопу Федора Шандора

0 334

Біля головного корпусу УжНУ висадили сакуру й презентували мініскульптурку до Дня працівників освіти Біля головного корпусу УжНУ висадили сакуру й презентували мініскульптурку до Дня працівників освіти

Перед головним корпусом УжНУ на БАМі з нагоди Дня працівників освіти висадили деревце сакури й презентували нову мініскульптурку Alma mater, яку встановили тут рівно місяць тому.

До заходу долучився ректор УжНУ Володимир Смоланка, професор Федір Шандор та працівниці університетських підрозділів.

Володимир Смоланка відзначив, що цьогоріч День освітянина збігається з Днем захисників та захисниць України й символічним є долучення до акції освітянина з окопа професора Шандора.

«Ми висаджуємо в місті молоді сакури в рамках екологічно-історичної акції «Сакура Закарпаття – 100 років». Саме 1924 року, згідно з документами тодішньої Чехоcловаччини, в Ужгороді висадили першу сакуру. Раді, що найбільший виш краю теж долучився до ініціативи. Перед головним університетським корпусом ростиме декоративна японська вишня сорту канса. Вона вже 16-а, посаджена на Закарпатті в межах акції, про що є відповідна позначка», – роз’яснює Федір Шандор.

Цікаво, що студенти мініскульптурку вже вподобали й придумали власний ритуал: «відкуповуються» від сліз під час сесії дрібними монетами, які залишають на удачу в заглибленні скульптури.

Біля головного корпусу УжНУ висадили сакуру й презентували мініскульптурку до Дня працівників освіти5 фактів про мініскульптурку Alma Mater читайте в попередній публікації Медіацентру.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.