Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чеська й українська делегації три дні працювали над виробленням шляхів удосконалення нашої поліції

Останнього дня відбулася прес-конференція організаторів проекту й зустріч чеських експертів із патрульними Закарпаття

0 388
Чеська й українська делегації три дні працювали над виробленням шляхів удосконалення нашої поліції


Як ми вже повідомляли, в УжНУ відбувався триденний українсько-чеський форум «Громадянське суспільство як важливий партнер поліції і громади». Зокрема, під час другого дня делегації зустрілися  на тематичному семінарі.

Захід побудували у форматі доповідь – обговорення. Серед слухачів – поліцейські, представники суспільства, активісти.

Розпочав роботу член «Громадського конвенту» Василь Маняк, який представив погляд збоку на успіхи й невдачі після реформування української міліції. Доповідач наголосив: поліція – найближчий до суспільних кіл орган.

На одне місце в реорганізований орган претендували 6 осіб, що дало можливість відібрати найкращих. Проте, як і на початку будь-якої справи, через брак досвіду виникають помилки. Експерти зауважили: потрібно подолати невпевненість правоохоронців, підвищувати кваліфікацію, закликали їх не бути інертними. Працівник УжНУ, громадський активіст Іван Тегза, своєю чергою, згадав, як стояв на Майдані, побажав владі успіху, а також закликав завжди пам’ятати головне завдання – служити народові.

Учасник АТО Олег Белейканич розповів про особливості атестації закарпатських поліцейських, у якій брав участь.

Діяч Закарпатського громадського центру Володимир Феськов у своїй промові поділився складовими успішності правоохоронця: забезпечення довіри, виправдання очікувань населення, налагодження комунікації, сміливість, зразковість.

Зазначені риси називали й іноземні експерти, ділячись навичками роботи. Представниця поліції ЧР Соня Свободова говорила про умови життя на її Батьківщині українців і національних меншин загалом. Маркета Гронкова («Ла Страда», ЧР) підготувала виступ на тему «Первинна профілактика торгівлі людьми». Андрій Скалнік («Відкрите суспільство», ЧР) порушив проблему роботи з даними про стан злочинності, розповів про створену в Чехії відкриту систему – мапу кримінальних порушень.

Таким чином, спеціалісти продовжили розробку перспективної стратегії розвитку реформованої поліції України. Останнього дня відбулася прес-конференція організаторів проекту й зустріч чеських експертів із патрульними Закарпаття.

Ольга Брайлян
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.