Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Декларацію намірів» уклав філологічний факультет з україністами Ніредьгазького університету

Ішлося передусім про академічні обміни між нашими вишами

0 402

«Декларацію намірів» уклав філологічний факультет з україністами Ніредьгазького університету

Днями філологічний факультет відвідали студенти та викладачі новоствореної кафедри української мови та культури Ніредьгазького університету. Ініціатива знайомства належить завідувачці кафедри української літератури професору Валентині Барчан та доценту Евеліні Баллі, які нещодавно разом з іншими лінгвістами та літературознавцями УжНУ взяли участь у міжнародному науковому форумі «Україністика в Угорщині та поза її межами».

«Декларацію намірів» уклав філологічний факультет з україністами Ніредьгазького університетуДеканеса Галина Шумицька радо зустріла іноземних гостей, познайомилася з колегами-україністами. Відтак до всіх присутніх звернулася з пропозицією про включене навчання Валентина Барчан: «Варто було б подумати про академічні обміни між нашими вишами. Так з’явиться можливість спілкуватися у вашій площині, а потім у нашій. Навчальні програми вдасться підкорегувати так, щоб не виникло проблем при складанні іспитів вже у рідному виші. Головна мета – мовна практика».

Галина Шумицька дарує "Екзиль"
Галина Шумицька дарує гостям «Екзиль»

Далі обговорювали моменти майбутньої співпраці, розглядали різні варіанти розвитку подій та шляхи впровадження включеного навчання. «У нас чимало різноманітних студентських подій. Як на мене, то проведення вже цього року якогось спільного заходу стало б добрим початком для реалізації задуманого. Навесні будемо проводити конференцію, на яку ви цього року могли б приїхати як вільні слухачі, а вже з часом долучатися як учасники», – резюмувала очільниця філфаку.

Аби підтвердити «Декларацію намірів» (як, власне, жартівливо назвали зустріч учасники обговорення) Галина Василівна вручила художньо-мистецький часопис «Екзиль» з матеріалами про філологічний факультет УжНУ завідувачці кафедри української мови та культури Ніредьгазького університету Вікторії Штефуці.

«Декларацію намірів» уклав філологічний факультет з україністами Ніредьгазького університету
Спілкування на кафедрі української літератури

Відтак Валентина Барчан запросила гостей відвідати кафедру української літератури. Саме тут іноземні колеги мали змогу дізнатися більше безпосередньо про навчальний процес.

Для поліпшення навичок спілкування та, хоч і нетривалого, проте корисного обміну інформацією про навчання, четвертокурсники-україністи поспілкувалися зі своїми колегами із закордонного вишу. Розмови зацікавили студентів, і вже через кілька хвилин усі дружно робили фото.

Сподіваємося, що обговорені ідеї з часом вдасться втілити в життя.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.