Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускниця факультету іноземної філології презентувала книгу про Іловайськ

Ольга Чапля занурила слухачів в історію головного героя, намагаючись паралельно відкрити загалу очі на актуальні проблеми української дійсності

0 629

Випускниця факультету іноземної філології презентувала книгу про Іловайськ

Ольга Чапля
Ольга Чапля
Доцент кафедри французької філології ЛНУ ім. Івана Франка, випускниця факультету іноземної філології УжНУ Ольга Чапля презентувала свою повість «Соняхи», що доступна і англійською мовою в перекладі Анастасії Середюк. Провідною темою твору стали воєнні дії в Іловайську 2014 року.

Авторка підготувала для студентів і колег невеличку лекцію, під час якої розповіла про ідею написання книги та про працю над нею. Також зачитала деякі уривки з твору, щоб занурити слухачів в історію головного героя й відкрити загалу очі на актуальні проблеми української дійсності. А це втрати, поневіряння цивільного населення, добровольців, військових, що за покликом серця з патріотичних міркувань захищають Батьківщину.

Степан Бобинець
Степан Бобинець

«Задум повісті був для мене очевидним. Звичайний сільський хлопчина потрапляє до Іловайського пекла в серпні 2014 року. Гуркіт снарядів, вибухи «градів» у буквальному розумінні знищували надію на повернення додому. Бойовики вдерлися в населений пункт Щастя, де соняшники тільки розквітали й вітали хлопців, хитаючи голівками. Та війна змінила все. Почорнілі і змарнілі квіти, ніби оплакували тих, хто вже ніколи не повернеться додому…» – розтлумачила назву Ольга Степанівна.

Доцент кафедри французької мови та зарубіжної літератури Степан Бобинець поділився думкою про книгу: «З перших сторінок читання повісті переді мною постав образ справжнього українського лицаря. Таких героїв бракує в наш час. Я не буду вдаватися в детальний аналіз твору, бо кожному треба ознайомитися з ним індивідуально, заглибитися в зміст. Рядки цієї книги є історією, нашою історією».

На завершення презентації та відвертих розповідей пані Ольги, всі охочі могли придбати книжку, взяти автограф та зробити світлину з письменницею.

Тетяна Проданець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.