Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День знань: як в УжНУ знайомилися з першокурсниками

Без звичної загальноуніверситетської лінійки, зате... із «замінуванням» – Медіацентр поспостерігав за подіями на факультетах головного корпусу вишу

0 1 428
Традиційно 1 вересня в Ужгородському університеті відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. Від звичної лінійки нині вирішили відмовитися, натомість кожен факультет підготував для своїх першокурсників особливу програму.

День знань: як в УжНУ знайомилися з першокурсникамиСкажімо, на філологічному факультеті на урочистості всіх зібрали у найбільшій авдиторії. Передусім до новоспечених студентів звернулася заступниця декана з наукової роботи Олеся Харківська: «Філологічний факультет має традиції, надбання й потужний професорсько-викладацький склад. Ви маєте нагоду пройти тут свій шлях від першокурсника до фахівця, наприклад, до висококваліфікованого викладача. Не марнуйте часу, адже на вас чекають найкращі роки. Звичайно, не завжди буде легко й не завжди буде однозначно. Але якщо ви будете наполегливо працювати, то зможете пройти шлях до вашої мрії». Також пані Олеся побажала першачкам легкого початку, нових знайомств, вірних друзів, головне ж – щоб кожен зміг знайти своє місце у чималій родині філологічного факультету.

Першокурсників познайомили з керівництвом філфаку, завідувачами кожної з кафедр, а також представниками деканату. Відтак заступниця декана з виховної роботи Марта Демчик розповіла про історію Ужгородського національного університету, який є інтелектуальним, культурним та громадським осердям нашого краю.

Після урочистої частини першокурсники розділилися на групи й пішли знайомитися з кафедрами, де будуть навчатися.

На факультеті суспільних наук вирішили одразу зустрітися зі студентами кожної кафедри й познайомитися з усіма окремо. Зокрема, першокурсників кафедри політології і державного управління зустрічала проректорка з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел. Вона висловила свої щирі побажання «першачкам» іти до своїх цілей, знайти справжніх друзів та здобути освіту під мирним українським небом.

Відтак студентам представили професорсько-викладацький склад кафедри та відповіли на питання.

Надалі до першокурсників звернувся голова студентської ради факультету Віктор Пилипчик. Він розповів про активне студентське життя, оголосив програму заходів, яка планується на факультеті восени, закликав долучатися.

Першокурсники спеціальності «Психологія» факультету суспільних наук
Першокурсники спеціальності «Психологія» факультету суспільних наук

Після знайомства студентів усіх спеціальностей зібрали разом, щоб зробити спільне фото.

Першокурсники інженерно-технічного факультету
Першокурсники інженерно-технічного факультету
Щасливі новобранки факультету МЕВ
Щасливі новобранки факультету МЕВ

Факультет міжнародних економічних відносин цього року обмежився організаційною частиною. На початку зустрічі з вітальним словом до першокурсників звернувся декан факультету Микола Палінчак.

Надалі студентів ознайомили з життям ФМЕВ, розповіли основну інформацію, яку варто знати неофітам, щоб легко почати навчальний рік в університеті.

Першокурсники інженерно-технічного факультету також мали змогу познайомитися з керівництвом факультету, завідувачами кафедр, професорсько-викладацьким складом, дізнатися, хто буде курувати їхні групи. Також з юнацтвом зустрівся студентський актив підрозділу. Розповіли про активності й заходи, що зазвичай проводять на ІТФ. Відтак студенти дізналися про історію університету і факультету.

Надалі розпочалася організаційна частина. Зокрема, першокурсники пройшли інструктаж з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час дії воєнного стану та ознайомилися з розкладами занять.

Першокурсники географічного факультету
Першокурсники географічного факультету

Новобранців географічного факультету зі стартом навчання привітали декан факультету Іван Калинич і завідувачі кафедр. Серед іншого висловили сподівання, що новоспечені студенти здобудуть глибокі знання в обраних сферах. Поспілкувалася з першокурсниками й голова профбюро Ангеліна Соскида.

Думками поділилася студентка І курсу спеціальності «Середня освіта. Географія» Юлія Диковець: «Я радію такому кроку в моєму житті. Усе здається дуже цікавим, хоча спочатку було трішки лячно. Сама атмосфера знайомства з іншими студентами, а також адміністрацією факультету, викликала позитивні емоції».

Доцент кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Роман Славік каже: «Цього року близько 80 студентів першого курсу приєдналися до наших рядів на бакалавраті денної форми навчання. Сподіваємося, що роки навчання будуть наповнені неймовірними можливостями для здобуття знань та особистого розвитку. Наша мета – допомогти їм розкрити власний потенціал і стати професіоналами у галузі географії».

Першокурсники факультету іноземної філології
Першокурсники факультету іноземної філології

На жаль, більшість факультетів не встигли завершити знайомство з першокурсниками, бо надійшло повідомлення про замінування навчального закладу. Присутніх евакуювали на безпечну відстань від будівлі, а поліція перевірила приміщення. Виклик виявився хибним, проте знайомство довелося відкласти до наступного тижня.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.