Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До Дня Незалежності України в галереї «Ужгород» відкрили виставку творів закарпатських митців

Роботи представили 36 майстрів пензля, кераміки, різьби по дереву – загалом експозиція налічує понад 50 творів

0 142
Як ми повідомляли, понад пів сотні робіт презентували представники Закарпатської організації Національної спілки художників України у галереї «Ужгород» із нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності держави.

Свої твори на широкий загал винесли 36 художників та скульпторів. Карпатські пейзажі, натюрморти, жанрові сцени й абстракції — майстри пензля запропонували увазі відвідувачів широку й багатогранну експозицію. Тематично двотижневу виставку вирішили не обмежувати, аби митці на власний розсуд змогли представити найцікавіші свіжі напрацювання.

Скульптура представлена художньою керамікою В. Віньковського та роботою із дерева В. Сочки.

Виставка демонструє напрацювання представників різних поколінь крайових митців, адже наймолодшій учасниці Ангеліні Гафинець 26 років, а найстаршому Володимиру Микиті — 88. Більшість авторів-учасників виставки є членами ЗОНСХУ, однак можна побачити й роботи кандидатів на вступ до спілки.

Ангеліна Гафинець
Ангеліна Гафинець

Так, художниця Ангеліна Гафинець, яка представила на огляд свій пейзаж, розповідає: «Останнім часом пишу серію закарпатських пейзажів, і це один із них – виконаний на Великоберезнянщині. Працюю над тим, щоб передати певні настрої засобами кольору. Це осінній пейзаж, в якому я відтворила стан бабиного літа в рожевих і червоних тонах. Шукаю цікаві кольори та поєднання. Для виставки обрала саме цю роботу, бо хотілося глянути, як вона виглядатиме відносно експозиції. Для мене важливо, аби картина мала «своє обличчя».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.