Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філфаку відкрили художню виставку студентки-богемістки

Талановита першокурсниця чеського відділення Каріна Карпова подумовує й про навчання в художній академії

0 259
Каріна Карпова
Каріна Карпова
28 листопада на філологічному факультеті відкрилася виставка художніх робіт першокурсниці кафедри словацької філології (спеціалізація «Чеська мова та література») Каріни Карпової. Загалом експозицію становлять 16 робіт.

Розпочали захід із вітальних слів завідувачки кафедри Наталія Петріци: «Хочу вкотре наголосити, що наші студенти не тільки добре вчаться, а й дуже талановиті. Нинішня виставка покликана відкрити кожному якусь родзинку. Ми з вами працюємо а авдиторії, вивчаємо вас, можливо, навіть трохи однобічно. Але такі заходи мають на меті відкривати вас по-іншому».

Також пані Наталія додала, що водночас із На філфаку відкрили художню виставку студентки-богемісткиобдарованістю студенти є дуже скромними. Адже авторка виставки довго приховувала своє вміння від викладачів та одногрупників.

«Це було не дуже легко, бо Каріна до останнього не хотіла афішувати, що саме вона намалювала картини. Я хочу їй подякувати за те, що все-таки піддалася, а також Раїсі Ізотовій, яка взяла на себе організаційні питання», – додала доцентка відділення Тетяна Ліхтей.

Своєю чергою, Каріна розповіла, що почала малювати у 16 років. Після цього стала відвідувати індивідуальні уроки малювання. Найприємніше дівчині працювати гуашшю, олією та акриловими фарбами. Але оскільки подумовує про вступ до художньої академії, то потрібно більше уваги надати й графіці.

«На деякі картини олівцем витрачаю більш ніж 8 уроків. Із фарбами ще важче, адже першим шарам треба дати висохнути», – розповідає художниця.

На філфаку відкрили художню виставку студентки-богемісткиНині дівчина працює над полотном, де буде зображено Невицький замок. Обіцяє обов’язково поділитися результатом. А студенти відділення сподіваються, що невдовзі можна буде замовити портрет від юної мисткині.

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.