Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До туризмознавців УжНУ завітали досвідчені мандрівники Монті Міртл та Наталія Адаменко

Автори українсько-американського проекту «Ukraine Inside Out», щоб показати світові туристичну привабливість України, з травня до вересня подолали мотоциклом понад 20 тисяч кілометрів

0 197
До туризмознавців УжНУ завітали досвідчені мандрівники Монті Міртл та Наталія Адаменко
Наталія Адаменко та Монті Міртл
Тисячі кілометрів, сотні населених пунктів і цікавих місцин, про які не здогадується не те що закордонний, а й український мандрівник, – усе заради однієї мети: показати світові туристичну привабливість України. 12 грудня студенти факультету туризму та МК мали нагоду поспілкуватися з авторами українсько-американського проекту «Ukraine Inside Out» – мандрівником Монті Міртлом та тревел-журналістом Наталією Адаменко.

Монті й Наталя давно знайомі й одного разу, мандруючи Туреччиною, в них з’явилася ідея розповісти світові про маловідомі туристичні принади України. Окреслили приблизний маршрут і розпочали свою подорож. Скільки населених пунктів об’їхали, зізнаються, не рахували, бо під час мандрівки додавалися нові й нові місця. З травня до вересня Монті з Наталею подолали мотоциклом понад 20 тисяч кілометрів. Зокрема, відвідали Херсонщину, Одещину, Вінничину, Закарпаття, Волинь, схід країни.

– Про основні туристичні маршрути досить багато інформації. Але ж в Україні ще є багато чого цікавого, і про ці місця, тим більше англійською, мало що відомо. Ми шукали в інтернеті, питали у людей, куди слід поїхати. Мали орієнтовний маршрут, але він постійно доповнювався тим, що нам рекомендували подивитися місцеві мешканці, – розповідає Наталя.

До туризмознавців УжНУ завітали досвідчені мандрівники Монті Міртл та Наталія Адаменко
Зі студентами факультету туризму та МК

Усе побачене вмістили в безкоштовному тримовному мобільному додатку Ukraine Inside Out: тут тематично погруповано всілякі цікаві для туриста місця, до кожного з яких додано фото й короткий суб’єктивний опис. До слова, тут можна знайти й замки, природні пам’ятки та інші турродзинки Закарпаття.

До туризмознавців УжНУ завітали досвідчені мандрівники Монті Міртл та Наталія АдаменкоМонті розповідає:
– Про Україну за кордоном чути багато поганого: там війна! Там корупція! Ми хотіли довести, що в Україні є й чимало позитивного. Найбільше мене вражає ваша природа. Я був у 35 країнах, але природа України мені видається найпрекраснішою у Європі. Я був приголомшений красою Волинської області та Вінниччиною. Люди у вашій державі фантастичні, готові допомагати – вони запрошували нас до себе додому, годували, допомагали полагодити мотоцикл. Мені подобається українська кухня: борщ, вареники, а ще – бануш. Ще одна особливість українців – багатомовність і полікультурність. Якщо говорити про традиції, то найбільше мене зацікавили вишиванки. Ми познайомилися з жінкою, яка розповіла про кольори, які використовують у вишивці, і що кожному регіону притаманний інший тип візерунку. Усі нарікають на дороги, але для закордонного туриста такі дороги не проблема – це пригода! Звісно, це тому, що ми не живемо з цим щодня – ми просто тимчасово з цього дивуємося.

Декан факультету туризму та МК Наталія Габчак зауважує:

– Завдяки таким зустрічам наші студенти бачать реальний приклад того, як можна подорожувати, пізнавати світ. Сьогодні світ відкритий для подорожей, тож можна відкривати для себе нове доволі бюджетно. Я вважаю, такі зустрічі будуть спонукати наших студентів брати приклад і мандрувати більше.

– Насамперед потрібно розповідати іноземцям хороше про свою країну, – радить Монті. – Часто від самих же українців за кордоном можна почути, мовляв, у нас там корупція, погані дороги й ще купа проблем. Якщо я дам тобі 1000 доларів і скажу витратити на подорожі, ти поїдеш дивитися Україну чи закордоння?

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.