Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOM

Сервіс дозволяє студентам не тільки слухати, а й брати активну участь в онлайн-зустрічі. Тому в умовах карантину – це чудовий спосіб для організації «живого спілкування», залишаючись вдома

0 567
В умовах карантину навчальний процес не припиняється: викладачі подають матеріали, студенти їх опрацьовують та вивчають. Однак вивчене потрібно перевіряти та оцінювати, давати відповіді на запитання, що виникають у студентів, та й загалом підтримувати контакт. Університет адаптується до нових реалій життя в умовах карантину, а працівники факультету математики та цифрових технологій підготували покрокову інструкцію з користування онлайн-платформою ZOOM, щоб допомогти викладачам та студентам комунікувати безпечно.

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOMРаніше Медіацентр розповідав про можливість проведення дистанційних нарад за допомогою Google Meet (Hangouts). Нині ж розкажемо про дистанційні заняття на онлайн-майданчику ZOOM.

Детальну інструкцію з користування ZOOMом розробив заступник декана факультету математики та цифрових технологій Павло Мулеса. А про переваги користування цією платформою Медіацентру розповідає доцентка кафедри системного аналізу та теорії оптимізації Мирослава Глебена. Далі – пряма мова:

«Ефективне вивчення дисциплін неможливе без проведення «живого» спілкування та використання інтерактивних технологій, які дозволяють покроково демонструвати застосування теоретичного матеріалу, здійснювати моніторинг та допомагати студенту в процесі розв’язання задач тощо.

На нашому факультеті ми використовуємо хмарну платформу ZOOM, яка дозволяє проводити лекційні та практичні заняття. У чому ж переваги цієї платформи і чому радимо її всім колегам із інших факультетів?

1. Ця платформа розширює можливості викладача під час проведення онлайн-лекцій:

  • викладач має можливість демонстрації свого екрану (Screensharing), файлів з хмарних середовищ (Dropbox, Google Drive, OneDrive), є можливість коментування на екрані;

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOM

  • тут можна демонструвати презентації (так само наявна можливість коментування на екрані);

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOM

  • найголовніша перевага – це наявність інтерактивної дошки (Whiteboard) – незамінного інструменту при вивченні багатьох дисциплін (зокрема й математичних). Доступ до дошки має як викладач, так і студенти.

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOM2. У середовищі ZOOM є можливість запису зустрічі. Це буде зручно студентам, які з певних причин пропустили заняття. Вони зможуть переглянути запис, а також почитати чат зустрічі – він теж зберігається.

Факультет математики та цифрових технологій ділиться з колегами навичками роботи з онлайн-платформою ZOOM3. ZOOM забезпечує проведення необмеженої кількості конференцій, зустрічей і вебінарів у безкоштовній базовій версії тривалістю до 40 хвилин максимум для 100 учасників (тобто ми можемо провести дві півпари з маленькою перервою на каву).

4. Крім того, ZOOM пропонує стабільне з’єднання і тут немає високих вимог до оперативної пам’яті ПК та інтернету.

5. ZOOM є доступним для ґаджетів.

6. Є можливість підключення до конференції без реєстрації, тобто можна під’єднатися прямо з браузера.

Сервіс дозволяє студентам не тільки слухати, а й брати активну участь в онлайн-зустрічі. Тому в умовах карантину – це чудовий спосіб для організації «живого спілкування», залишаючись вдома.

Вважаю, що можливість швидкої адаптації до кардинальних змін у будь-якій діяльності людини, що стрімкими темпами запроваджуються у всьому світі, – це ще один вагомий аргумент для абітурієнтів у виборі напрямку цифрових технологій як майбутньої професії».

Будьмо здорові!

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.