Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет туризму та МК влаштував гостьовий семінар-тренінг щодо розробки стратегій розвитку туризму в Україні

Підсумком плідної роботи стали нові ідеї та рекомендації стосовно розвитку туризму в Синевирській громаді

0 137
Факультет туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського університету провів гостьовий семінар-тренінг на тему «Розробка стратегій розвитку туризму територіальних громад України» з навчальної дисципліни «Стратегія розвитку національного туризму», яку викладає кандидатка наук з державного управління Руслана Кривенкова.

Факультет туризму та МК влаштував гостьовий семінар-тренінг щодо розробки стратегій розвитку туризму в УкраїніУ заході взяли участь магістранти спеціальності «Туризм», деканеса факультету Наталія Габчак, заступниця декана з наукової роботи Уляна  Ханас, заступниця декана з виховної роботи Марина Грабар та доцентка кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Ольга Світлинець.

Основною експерткою семінару-тренінгу стала докторка наук з державного управління, професорка Навчально-наукового інституту державного управління Національного ТУ «Дніпровська політехніка» Тетяна  Маматова – фахівчиня у сфері стратегічного планування.

Науковиця Синевирської громади, проєкт-менеджерка Мар’яна Місик та представниця Синевирської громади Мар’яна Куліш виступили в ролі експерток, попередньо презентувавши унікальні туристичні ресурси рідної громади та наявні туристичні сайти, пов’язані з Синевиром. Загалом на гостьовому занятті були присутні 29 осіб.

Магістранти розробляли стратегію розвитку туризму для Синевирської громади. Вони були поділені на 2 команди, тож тренінг відбувався і в формі своєрідного змагання (капітани команд – Богдан Манзулич та Богдан Тодер), що, своєю чергою, додало цікавості й азарту для молоді.

У першому раунді змагання команда Богдана Тодера, використовуючи цифрову інтерактивну дошку Jamboard, визначала й представляла для SWOT-аналізу туристичної галузі Синевирської громади сильні сторони туризму цієї території, а команда Богдана Манзулича – слабкі місця.

У другому раунді команда Богдана Манзулича обрала для SWOT-аналізу туристичної сфери Синевирської громади можливості туризму, а команда Богдана Тодера – загрози.

На третьому етапі команди встановлювали й аналізували пріоритети розвитку туризму для Синевирської громади і по три оперативні цілі для кожного пріоритету, користуючись концепцією «пріоритет – проєкт», зокрема Анастасія Харитонюк, Артем Сірош та Тімеа Полончак визначали й представляли ці результати на Jamboard.

Окрім того, практичним елементом тренінгу була презентація студентів факультету туризму та МК розробки туристичного маршруту Хустським районом, у тому числі Синевирським озером, з докладною калькуляцією маршруту.

Під час гостьового тренінгу було використано онлайн-інструмент для створення інтерактивних презентацій MentiMeter. Завдяки цьому сервісу тренінг перетворився в діалог з аудиторією магістрантів для інтерактивної взаємодії. За допомогою MentiMeter було проведено опитування й голосування в режимі реального часу, що дозволило отримати зворотний зв’язок з магістрантами спеціальності «Туризм».

Факультет туризму та МК влаштував гостьовий семінар-тренінг щодо розробки стратегій розвитку туризму в УкраїніПідсумком плідної роботи стали нові ідеї та рекомендації щодо подальшого розвитку туризму в Синевирській територіальній громаді.

Цей захід започаткував співпрацю Навчально-наукового Інституту державного управління Національного ТУ «Дніпровська політехніка», Синевирської територіальної громади та ДВНЗ «УжНУ». Сторони запланували підписати договори про співпрацю та розпочали реалізацію спільних проєктів та туристичних заходів.

Факультет туризму та МК дуже вдячний Тетяні Маматовій з міста Дніпра, Мар’яні Місик та Мар’яні Куліш із Синевирської територіальної громади, засновнику «Турінформ Закарпаття», старшому викладачу кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства, експерту з маркетингу та розвитку туризму Олександру Ковалю, який вперше налагодив співпрацю факультету зі Синевирською громадою та допоміг у реалізації проєкту «Локальний бренд «Синевир ЕКО» – ефективний інструмент підтримки місцевого бізнесу».

За інформацією кандидатки наук з державного управління
Руслани Кривенкової
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.