Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Серед тисяч випускників підрозділу – відомі науковці, викладачі кількох мов та зарубіжної літератури, перекладачі у різних сферах, держслужбовці, громадсько-політичні діячі

0 1 694
Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!
Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!
У конференц-залі ректорату людно: зібралися викладачі, студенти, випускники та запрошенні гості, аби відзначити визначну дату – 50 років факультету іноземної філології.

Уже півстоліття факультет іноземної філології готує кваліфікованих фахівців з англійської, німецької, французької та румунської мов і літератур. Серед випускників – відомі науковці, викладачі названих іноземних мов та зарубіжної літератури у навчальних закладах, перекладачі у різних сферах, держслужбовці, громадсько-політичні діячі.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Михайло Рошко

Розпочалося святкування на мажорній ноті – з виступу камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Відтак на сцену запросили факультетського «тата» Михайла Рошка. Пан декан розповів про здобутки підрозділу. З неприхованою гордістю розповідав і про програми стажувань, і про лекторів з різних країн, що приїздять до студентів-іноземників, і про безліч нагород, здобутих наполегливою працею та серйозними знаннями, прагненням до інноваційності у навчальні і науковій роботі. Між іншим, саме на факультеті іноземної філології вперше на Закарпатті започаткували формат відеолекцій. Михайло Михайлович висловив щиру подяку всім своїм колегам-викладачам за відданість професії, за бажання вчити якісно.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Володимир Смоланка

«Ваш факультет – одна з найбільш потужних ланок нашого вишу, – так розпочав своє вітальне слово ректор Володимир Смоланка. – Я дякую викладачам за їхню працю, а ви, студенти, поважайте й бережіть своїх наставників. Вас навчають справжні фахівці своєї справи, люди, на яких слід рівнятися. Отож учіться, радуйте високими здобутками своїх викладачів та відчувайте задоволення від студентського періоду Бо саме ці роки – найкращі у вашому житті».

Загалом на заході привітання, поздоровлення звучали раз у раз. Адже були тут і колишні випускники цього підрозділу, і громадські діячі, і просто друзі факультету.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Камерний оркестр

Завітав на свято і керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Юрій Гузинець, котрий зачитав вітальний адрес від голови Закарпатської облради Михайла Рівіса. «Висловлюю подяку і шану факультету, шлях якого заквітчаний доброю славою. Змінювалися керівники, проте завжди був незмінним дух та прагнення нести знання молодому поколінню. Бажаю міцного здоров’я, вірності своїй справи, наснаги та нових перемог», – ішлося у листі крайового чільника. Відтак Юрій Іванович виконав ще одну почесну місію – нагородив грамотами обласної ради Урсулу Голик та Анжеліку Кікало.

Серед численних гостів свята була і директорка департаменту освіти і науки Закарпатської обласної держадміністрації Ганна Сопкова, яка звернулася передусім до ветеранів факультету. Висловила вдячність за те, що віддано виконують свою роботу. Нагородила грамотами департаменту Степана Бобинця, Сніжану Голик, Мирославу Ладченко, Ольгу Гвоздяк, Емілію Швед та Олександру Канюк.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Ангеліна Бонкало та Олександра Дуб

Наступним долучився до привітань голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв. Побажав викладачам високих зарплат, а студентам – наполегливого навчання і якісної освіти. Відтак нагородив грамотами міської ради Оксану Неймет, Тетяну Славич, Анну Кузьму, Тетяну Свиду-Сусіденко, Наталію Головкач, Наталію Чендей, Валентину Бабидорич, Галину Завальську, Ірину Андрусяк, Мирославу Сливку, Тетяну Почепецьку, Діану Смужаницю.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Моніка Мойсюк

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Без мандата

У проміжках між урочистими моментами, врученням грамот за високі заслуги у науковій та викладацькій діяльності студенти іноземної філології демонстрували свої таланти. У виконанні студентів різних курсів і відділень пролунала після «Ой у вишневому садку». Музичні композиції прозвучали й у виконанні Моніки Мойсюк, студентки другого курсу, та першокурсниці Ірини Гончарук.

Не обійшлося свято й без запальних танців. Студентки першого курсу Ангеліна Бонкало та Олександра Дуб продемонстрували циганський танець, східний танець витанцьовувала Олександра Ващенко, а група «YOUNGBLOODS» показала свої вміння у стилі хіп-хоп.

На святі виступили і друзі з юридичного факультету – команда КВН «Без мандата». Найактивніші студенти факультету іноземної філології отримали грамоти від декана Михайла Рошка за внесок у життя підрозділу.

Факультет іноземної філології відзначив своє 50-річчя!

Степан Бобинець

Вітали всіх присутніх з таким чудовим святом і голова Ужгородської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Михайло Мегеш, і директор Гуманітарного інституту Національного авіаційного університету, заступник голови експертної ради з гуманітарних та соціальних наук при ДАК України, випускник і колишній викладач англійської філології УжНУ Артур Гудманян.

Також присутнім випала честь прослухати короткий екскурс в історію заснування факультету іноземної філології від його першого декана Клари Тимофеєвої.

Не обійшлося й без слів улюбленця студентів – декана факультету іноземної філології 1986–2006 років Степана Бобинця: «Все, що ми здобуваємо своєю працею, ніхто від нас забрати не може. Ми всі вийшли з античного світу, а люди тоді вірили, що щасливчиків веде доля. Отож бажаю вам насамперед бути щасливими».

На завершення студенти підрозділу продемонстрували підготоване відео про своє студентське життя, а Медіацентр пропонує зануритися в атмосферу святкування зі свого відеоролика.


Агнеса Сабелко,
відео Василя Третяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.