Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зіграти в аналог «Alias» про Євросоюз мали нагоду студенти ФІМВ

Мотивували учасників призами, які вони отримали після гри: флешками, блокнотами, футболками, кепками, екоторбами й навіть... «європаспортами»!

0 191

Зіграти в аналог «Alias» про Євросоюз мали нагоду студенти ФІМВЗіграти в аналог «Alias» про Євросоюз мали нагоду студенти ФІМВ

Ви грали коли-небудь в «Alias»? Навіть якщо ні, це б не стало перешкодою для того, щоб захопитися цією грою з перших хвилин. 28 листопада студенти факультету історії та міжнародних відносин мали нагоду пограти в «Eurosession» – гру-аналог «Alias», яка в розважальний спосіб допомагає підвищити рівень обізнаності щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій, навіть фестивалів тощо.

Сенс гри полягає в тому, що учасники діляться на команди й Зіграти в аналог «Alias» про Євросоюз мали нагоду студенти ФІМВодин представник має пояснити своїм товаришам певне слово з європейської тематики, не називаючи його та спільнокореневих. Чим більше відгаданих слів – тим крутіша команда. Тобто це популярна гра «Alias», просто з тематичною спрямованістю.

Мотивували учасників призами, які вони отримали після гри: флешками, блокнотами, футболками та кепками, екоторбами й навіть… «європаспортами»!

«Із молоддю треба говорити однією мовою. Розповідати, що Євросоюз і ґранти – це круто, – уже не працює. Обраний нами формат – найбільш дієвий спосіб комунікації з молоддю, що дозволяє в інтерактивній формі розповісти щось про Європейький союз», – каже Станіслав Корольков, ГО «Інтерньюз Україна», менеджер проєкту представництва Європейського Союзу в Україні.
Зіграти в аналог «Alias» про Євросоюз мали нагоду студенти ФІМВ

Віра Мойсюк
Віра Мойсюк

Після ознайомлення з правилами гри почали мозковий шторм: приміром, пояснювали слова «Австрія», «Хрещений батько», «Каннський кінофестиваль» тощо.

Учасниця команди «Євровіри» третьокурсниця Віра Мойсюк ділиться враженнями: «Ми віримо в євроінтеграцію нашої країни, а ще – я староста курсу і мене звати Віра. Вийшла така-от гра слів. В «Alias» я граю не вперше, але саме такий формат цієї гри для мене більш цікавий, бо пов’язаний з моєю майбутньою професією, моїм фахом. Такі інтерактивні заходи допомагають структурувати й актуалізувати для себе інформацію та дізнатися чимало нового».

Ксенія Шокіна,
фото надані огранізаторами
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.