Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Фізики УжНУ підкорили вершину 1408 метрів

Гідами мандрівки на Пікуй зголосилися стати викладачі Павло Гуранич і Валерій Кривський, крім того, молодь супроводжували наставники Анатолій Сусла, Василь Рубіш, Олександр Конопльов

0 225
Гори вчать долати труднощі та зближують — переконані представники фізичного факультету Ужгородського національного університету. Нещодавно вони вирушили в чергову мандрівку, цього разу обрали гору Пікуй (1408 м) — найвищу вершину Вододільного хребта, розташовану на межі Закарпатської та Львівської областей.

Фізики УжНУ підкорили вершину 1408 метрівГідами зголосилися стати викладачі Павло Гуранич і Валерій Кривський, котрі часто ходять в походи. Також молодь супроводжували наставники Анатолій Сусла, Василь Рубіш, Олександр Конопльов. До підніжжя їхали з Ужгорода близько двох годин, підйом і спуск тривали по три години.

Світлана Кузьма
Світлана Кузьма

«Дуже довго чекали цю поїздку. Нам пощастило з погодою, було тепло, лише на вершині дуже вітряно. Багато студентів виявило бажання поїхати, тому була велика й весела компанія. Нас супроводжували викладачі. Підйом був доволі складним, бо гора стрімка, але атмосфера в нашому колективі панувала дуже крута. Ми спілкувалися з викладачами, проводили весело час , співали пісні», — зазначила голова студради фізичного факультету Світлана Кузьма.

Мартін Білич
Мартін Білич

Магістрант Мартін Білич, який має досвід підкорення Говерли, поділився враженнями: «Загалом поїздка була чудовою. Попри те, що Пікуй — не найвища гора в Україні, підніматися було нелегко, але я дуже задоволений від підкорення чергової вершини. Пощастило, що погода сприяла, — відкривався чудовий краєвид. Також не можу не сказати про дружний колектив фізичного факультету. Якби я піднімався сам, думаю, були б не ті відчуття. Було класно, сподіваюся це тільки початок підкорень вершин від нашого підрозділу».

Дарина Коровська
Дарина Коровська

Поїздка надовго запам’ятається й другокурсниці Дарині Коровській. За словами дівчини, підкорення гори було нелегким, але фізики це зробили! «Ті неймовірні краєвиди, ті емоції просто неможливо передати словами. Дякую улюбленому факультету за такий чудовий день», — каже Дарина.

Юлія Баран
Юлія Баран

Чимало вражень від мандрівки залишилося й у студентки Юлії Баран: «Раніше ніколи не думала, що університет дає не тільки знання, а й неймовірні незабутні емоції. Я вже підкорила одну вершину, проте Пікуй дався важче, правда, тільки фізично, тому що завдяки чудовій компанії шлях здавався не таким складним».

Володимир Лембак
Володимир Лембак
Андрій Іпатов
Андрій Іпатов

У студента Володимира Лембака похід залишив різні враження: запам’ятався сильний вітер, але було приємно досягнути вершини й весело поспілкуватися. Тож юнак висловив сподівання, що такі поїздки будуть частішими й до них долучиться якомога більше людей.

Похід у гори допоміг колективу подружитися ще більше. До того ж першокурсники мали чудову нагоду ближче познайомитися з колегами. Так, Андрій Іпатов зазначив: «Це був мій перший похід із викладачами та друзями з фізичного факультету, які в той день подарували неймовірної емоції. Вдячний за цей день, сповнений натхнення на нові успіхи».

А попереду — ще багато нових вершин!

Ольга Брайлян,
фото із соцмереж
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.