Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Невіртуальний ужнівський «Погляд» відсвяткував 20-річний ювілей

Працівники редакції щиро дякують за привітання і подарунки, за можливість працювати в належних умовах. Кажуть спасибі тим, хто пише і хто читає!

0 384

Невіртуальний ужнівський «Погляд» відсвяткував 20-річний ювілей

Чотири покоління студентів-журналістів, 219 номерів, понад 7 тисяч публікацій. Газета Ужгородського університету «Погляд» урочисто відзначила 20-ліття своєї діяльності. Модераторками урочистого заходу, що відбувся в читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ стали кореспондентка видання Мирослава Гараздій і голова студради філфаку Вікторія Кенідра.
Володимир Тарасюк вітає присутніх на святі. Ліворуч Вікторія Кенідра, праворуч - Мирослава Гараздій
Володимир Тарасюк вітає присутніх на святі. Лівобіч Вікторія Кенідра, правобіч – Мирослава Гараздій

Незмінний головний редактор «Погляду», доцент кафедри журналістики УжНУ Володимир Тарасюк на початку зустрічі поставив питання «Чи потрібна газета в нинішніх реаліях?», на яке згодом кожен, хто виступав, відповів ствердно.

«Погляд» виконує дві основні функції: навчальної бази для майбутніх журналістів-газетярів, а ще — секундної стрілки історії, яка відбиває все, що відбувається в нашому університеті. Часом видавати газету важко, але це того варте. Дякую всім, хто підтримує нас!» – звернувся до присутніх В.Тарасюк.

Мирослава Лендьел вручає подяку Мирославі Гараздій
Мирослава Лендьел вручає подяку Мирославі Гараздій
Дмитро Сойма
Дмитро Сойма

Проректорка Мирослава Лендьел у вітальному слові зауважила: «Погляд» поєднує нове і консервативне, він цікавий для різних поколінь. Мирослава Лендьел також вручила подяки працівникам редакції. Своєю чергою, проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма побажав наснаги в непростій праці.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Деканеса філологічного факультету Галина Шумицька зауважила: «Погляд» висвітлює життя різних підрозділів вишу, тому є близьким усім факультетам, але філологічному, у структурі якого кафедра журналістики, – найбільше. Словами Ліни Костенко Галина Василівна побажала дивитися на світ так, аби в наших зіницях відображалася епоха, а не збіговисько дрібниць, і додала: щороку чи навіть щопівроку до редакції приходять нові автори, найголовніше, що вони завжди вдячні за здобутий досвід.

Це підтвердила й Леся Поліха, доцентка кафедри журналістики, багаторічна працівниця часопису: «Для мене «Погляд» — це перша розробка дизайну і перша відповідальність за свою роботу. Бажаю виданню й надалі бути зіницею, яка пропускає думки різних авторів».

Леся Поліха
Леся Поліха

Приєдналися до привітань і завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля разом із гостем, відомим журналістом Андрієм Куликовим, котрий перед святкуванням дав майстер-клас для майбутніх медійників.

Голова Закарпатської обласної організації НСЖУ Віталій Мещеряков побажав досягати нових вершин, а директор інформаційно-видавничого центру УжНУ Василь Ільницький — енергії, творчої наснаги, реалізації задуманих цілей.

Із вітальними словами також виступили декан факультету іноземної філології Михайло Рошко, доцентка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Марія Кухта і доцентка кафедри словацької філології Тетяна Ліхтей. Телеграми надійшли від знаного журналіста з Києва, колись доцента кафедри журналістики УжНУ Віталія Жугая, колег із Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Андрій Куликов та Юрій Бідзіля
Андрій Куликов та Юрій Бідзіля
Василь Ільницький
Василь Ільницький

Першокурсники відділення журналістики подарували комічний виступ про три обов’язкові статті до «Погляду», які доведеться написати, аби скласти залік. А студентка Раїса Ізотова потішила піснею. Під час заходу також презентували відео, створене Медіацентром до ювілею друкованого ЗМІ вишу.

Валентина Барчан та Володимир Тарасюк
Валентина Барчан та Володимир Тарасюк

Завідувач кафедри української літератури Валентина Барчан, яка була біля витоків видання, зазначила: «Обрана з-понад двадцятьох запропонованих назва часопису є дуже вдалою. Адже погляд — не лише те, що ти побачив і передав, а й позиція. Ми планували газету як навчально-творчу лабораторію, і орган цілком виконує це завдання. Цілком закономірно видання змінювало форму, але завжди залишалося змістовним».

Своє 20-ліття «Погляд» зустрічає з оновленим дизайном, розробленим сином В.Тарасюка Юрієм — випускником математичного факультету УжНУ. До того ж буквально днями редакція перемістилася в нове приміщення, просторіше й світліше. І під час святкового заходу голова профбюро викладачів і співробітників вишу Тамара Суран, побажавши творчих здобутків, вручила редакції табличку-вивіску.

Захід завершили фуршетом, під час якого лунали вітання від викладачів, студентів, випускників, теперішніх і колишніх працівників редакції.

Поглядівці щиро дякують за привітання і подарунки, за можливість працювати в належних умовах. Кажуть спасибі тим, хто пише і хто читає!

Ольга Брайлян,
фото Анатолія Футинця
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.