Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Географи УжНУ успішно захистили магістерські роботи

Доповіді студентів вирізнялися спрямованістю на вирішення реальних еколого- та соціально-географічних проблем Закарпатської області та України загалом

0 205
Упродовж останніх двох тижнів в Ужгородському університеті активно відбувалися захисти дипломних робіт. На кафедрі фізичної географії та раціонального природокористування успішно захистилися 30 магістрів (15 денної форми навчання, 15 – заочної) спеціальності «Середня освіта (Географія)».
Географи УжНУ успішно захистили магістерські роботи

Головою комісії був професор Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор географічних наук Мирослав Дністрянський, а заступником – завідувач кафедри фізичної географії та раціонального природокористування УжНУ Степан Поп.

Більшість робіт – регіонального характеру, спрямовані на вивчення раціонального природокористування у сфері лісового, водного, земельного господарства. Досліджено проблему соляних шахт Закарпаття, переспективи розвитку й вплив на довкілля Свидовця, геологічні пам’ятки в розвитку туризму та інші. Частина робіт присвячена краєзнавчій тематиці (зокрема про села Велика Копаня, Тур’я Ремета, Великі Лази).

Професор Мирослав Дністрянський відзначив, що захисти магістерських робіт зі спеціальності «Середня освіта. Географія» в Ужгородському університеті завжди відбуваються на високому організаційному та науково-методичному рівні: «Це засвідчили й цьогорічні доповіді студентів, які вирізнялися спрямованістю на вирішення реальних еколого-географічних та соціально-географічних проблем Закарпатської області та України загалом. І що важливо: обговорення всіх питань і наукові дискусії відбувалися в конструктивному руслі та доброзичливій атмосфері».

Географи УжНУ успішно захистили магістерські роботиІз 30 випускників більшість захистилися на «відмінно», інші дістали «добре», що свідчить про високий рівень підготовки. Диплом із відзнакою отримає дев’ятеро магістрів, яких рекомендуватимуть до аспірантури.

Степан Поп зауважив: «Завдання науковців – фахово вивчити питання, допомогти в реалізації проектів, показати шляхи вирішення проблем, що й зробили випускники у своїх наукових роботах. Більшість із наших магістрантів уже працюють за фахом, тож бажаю їм активно розбудовувати наш край і державу».

Загалом спеціальність «Середня освіта. Географія» є популярною. Щороку заповнюють усі 30 ліцензійних місць. Притому вступають і географи-бакалаври, і «перехресники». Випускники можуть працювати в освітніх закладах, профільних установах, державотворчих інституціях.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.