Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На філологічному факультеті дбають про пожежну безпеку

Докладно розповісти про правила поводження під час пожежі в приміщенні запросили начальника відділу охорони праці УжНУ Володимира Матяшовського

0 282
Володимир Матяшовський
Володимир Матяшовський
Після того, як на початку грудня суспільство сколихнула звістка про пожежу в коледжі Одеси, унаслідок якої загинули 16 осіб, у закладах освіти розпочалися перевірки й відбулися позапланові інструктажі з пожежної безпеки. На філологічному факультеті Ужгородського університету про правила поводження під час пожежі в приміщенні докладно розповів начальник відділу охорони праці УжНУ Володимир Матяшовський.

На філологічному факультеті дбають про пожежну безпекуПан Матяшовський наголосив: розпочинати евакуацію слід одразу після виявлення ознак займання (запах горілого, дим). Виходити з аудиторії потрібно спочатку людям із ряду, що розташований найдальше від дверей. Рухатися потрібно тільки вниз, у жодному разі не переходити на поверхи вище. Минаючи задимлену зону, прикладати до носа тканину. Притому не варто панікувати, бути організованими, рухатися швидко. Важливо ознайомитися з планами евакуації, які є на кожному факультеті.

«Найбільший ворог людини під час надзвичайної ситуації – страх. Тому потрібно опанувати себе», – порадив начальник відділу охорони праці УжНУ.

Він також розповів про види вогнегасників і повідомив, як ними користуватися. Універсальними назвав порошкові вогнегасники, якими, зокрема, можна гасити електроустаткування.

До слова, в гуртожитках Ужгородського університету цього навчального року встановили системи сповіщення про пожежу. Для цього, за словами В. Матяшовського, витратили близько чотирьох мільйонів гривень.

На філологічному факультеті дбають про пожежну безпекуВід надзвичайних ситуацій ніхто не застрахований. Згідно зі статистикою Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, у 2019 році щодня в Україні виникає близько 280 пожеж. Тому варто приділити час і нагадати собі правила безпеки, а також пам’ятати: при пожежі – негайно телефонувати на номер 101.

Ольга Брайлян,
фото авторки та Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.