Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До Дня святого Миколая філологи благодійно ярмаркували – зароблене подарували дітям

Придбанні за вторговані кошти подарунки студентство філфаку передало у Перечинську школу-інтернат

0 262
Ще всередині грудня у фоє головного корпусу УжНУ філологічний факультет організував благодійний ярмарок до Дня Святого Миколая.
До Дня святого Миколая філологи благодійно ярмаркували – зароблене подарували дітям

Раїса Ізотова
Раїса Ізотова

Ініцаторкою заходу стала голова профкому філфаку Антоніна Кречко.

«Студенти активно долучалися, принесли випічку, допомагали з усілякими дрібницями. Ми із головою профкому Антоніною Кречко вперше організовуємо такий захід і дуже задоволені, що він удався. За кошти, які вдасться зібрати, купимо подарунки вихованцям Перечинської школи-інтернату. У закладі, наприклад, мають потребу в розвивальних іграшках та канцтоварах», – розповідає новоспечена голова студради філфаку Раїса Ізотова.

Під час ярмарку можна було придбати смаколики, зробити світлини у фотозоні, долучитися до збору розвивальних іграшок, побачити майстерклас із ламінування брів чи просто дістати передбачення на наступний рік.

Вікторія Кенідра
Вікторія Кенідра

Голова студради УжНУ Вікторія Кенідра ділиться: «Я дуже тішуся, що дівчатам вдалося створити нову інтерпретацію нашого заходу попри труднощі, котрі в них виникали. Тепер уже в скриньках чимало коштів. Сподіваюся, до кінця дня зберемо достатньо для того, щоб подарувати дітками радість на Миколая».

Наталія Гандера з клієнткою :)
Наталія Гандера з клієнткою 🙂

Філфаківці завжди вирізняються креативністю. Цього разу відвідувачі могли побачити цікавий майстерклас студентки 5-го курсу Наталії Гандери. Дівчина продемонструвала, як правильно робити популярну процедуру ламінування брів.

«Благодійність – це завжди добре діло. Коли Тоня Кречко розповіла мені про задум ярмарку «Filolog Charity», я довго не роздумувала. Оскільки більша частина нашого факультету – дівчата, а я візажист-бровист, то й спосіб мого долучення визрів одразу. Ламінування брів нині, як то кажуть, у тренді. Тому майстерклас зацікавив: люди підходили, дивилися, ставили запитання. Зізнаюся, я трохи хвилювалася, але приємно, що теж змогла чимось допомогти», – розповідає Наталія Гандера.

До Дня святого Миколая філологи благодійно ярмаркували – зароблене подарували дітямДо слова, благодійно ярмаркували філологи за цей рік уже вдруге.

А 20 грудня філфаківські меценати – Антоніна Кречко, Христина Івасюк, Артур Логойда, Каріна Негря та Ольга Сабовчик – навідалися з подарунками до діток із Перечинської школи-інтернату.

«Ми відвезли малечі іграшки, які розвивають моторику рук, увагу та логіку. Також закупили канцелярське приладдя. Не обійшлося, звичайно, без солодощів. Враження залишилися неймовірні, адже діти були невимовно раді бачити в себе гостей», – каже Антоніна Кречко.

Тоня розповідає, що спеціально для ужнівців вихованці школи підготували мінівиставу. Натомість студенти влаштували гру, в якій потрібно було зобразити зимових казкових героїв та відгадували з дітками загадки.

До Дня святого Миколая філологи благодійно ярмаркували – зароблене подарували дітямТретьокурсниця Ольга Сабовчик теж ділиться враженнями: «Коли я почула, що має бути поїздка до дитячого будинку,  зрозуміла, що хочу долучитися. А чому б ні? Разом із Каріною Негрею та Антоніною Кречко поїхали за подарунками.

На місці нас зустріли дуже тепло. Дітки ввічливі й дружелюбні. Вони підготували до нашого приходу невеличку виставу. Дуже мило й зворушливо, адже бачиш, як сильно на нас чекали. Ми ж провели конкурси, за які дітвора отримала багато подарунків. Маю велике задоволення від зробленої доброї справи».

Щороку діти звертаються до Миколая Чудотворця зі своїми побажаннями, але не кожен малюк може отримати подарунки. Тішить, що завдяки ініціативним філфаківцям та іншим небайдужим студентам УжНУ вдається ставати чарівниками для діток, котрі вірять у казку.

Олександра Костьо,
фото Віталія Завадяка та учасників поїздки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.