Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як «Азъ буки вѣди. Глаголь добро єсте…» може допомогти сучасній дитині знайти дорогу до себе

Деканеса філологічного факультету Галина Шумицька поділилася думками з нагоди Дня слов’янської писемності і культури та професійного свята філологів

0 382
24 травня в Україні відзначають День слов’янської писемності і культури, вшановуючи, зокрема, й пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Запровадження цієї дати є визнанням історичного і просвітницького значення спадщини слов’янських первоучителів у здобутку національної культури.

А сьогодні, 25 травня, своє професійне свято відзначають трудівники багатоголосого філологічного поля. Тож з нагоди обох дат своїми думками щодо паралелей між сьогоденням і подіями тисячолітньої давнини, про політичну волю державницької ваги, роль мови у світі невпинного технічного прогресу, а також про важливість знаходити для сучасної дитини поміж ґаджетового буму час і на те, аби власноруч виводити на папері предковічні «Азъ буки вѣди. Глаголь добро єсте…», стаючи у такий спосіб на дорогу до себе, – поділилася деканеса філологічного факультету Галина Шумицька.

Монтаж Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.