Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Матфак підготував книгу та сайт про своїх випускників та викладачів

Два попередні видання розповідали про викладачів підрозділу та його історію, третє – про випускників

0 673
«Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету»
«Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету»
Третя книга про математичний факультет та його випускників побачила світ уже цього літа. Про те, чим вона відрізняється від двох попередніх, хто доклався до створення й де з нею можна ознайомитися, ми поцікавилися в декана підрозділу Михайла Повідайчика.

Медіацентр уже розповідав про підготовку книги «Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету». Нині ж можна потримати її в руках і дізнатися про людей, що писали історію цього факультету з дня його заснування й донині.

Як розповідає Михайло Повідайчик, дві попередні книги розповідали про викладачів підрозділу та його історію. Цього разу упорядник та автор книги Степан Поляк вирішив акцентувати увагу саме на випускниках і викладачах, а їх за роки роботи підрозділу чимало – майже 7 тисяч.

– Ця книга доповнює попередні, адже факультет розвивається й тут працює багато молодих викладачів, інформації про яких не було в попередніх виданнях. Так, у книзі наведено основні дані про 179 викладачів не тільки математичного, а й тих факультетів, де наші випускники викладають математичні дисципліни. Особливістю видання також є те, що в ньому представлено фото більшості з 6819 (на 2016 рік) випускників-математиків, – каже декан.

«Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету»
«Викладачі-математики та випускники-математики Ужгородського університету»

Негласним хранителем історії матфаку є Степан Поляк, тож звернулися до нього по допомогу в підготовці книги, яку вирішили приурочити до 50-ліття підрозділу.

Для підготовки книги треба було опрацювати масу архівних даних, просканувати фотоальбоми випускників та підготувати сайт із цими ж даними в електронному вигляді. Тому до робочої групи долучився з десяток викладачів факультету, студентів та випускників.

До слова, видати книгу вдалося саме завдяки фінансовій підтримці небайдужих викладачів та випускників.

Михайло Повідайчик повідомляє: «Нині з виданням можна ознайомитися в університетській бібліотеці, а також у деканаті математичного факультету. Сподіваємося, що воно буде цікавим нашим випускникам, а також дослідникам історії УжНУ».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.