Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Культура, медицина і дороги: в УжНУ обговорили проєктну діяльність Закарпаття

У ректораті університету влаштували круглий стіл щодо втілення програм транскордонного співробітництва «Польща– Білорусь–Україна» та «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна» ЄІС 2014–2020

0 98
Відновлення замків, збереження дерев’яних церков, побудова інфраструктурних об’єктів – такі проєкти вже реалізують на Закарпатті. 2 липня у ректораті УжНУ відбувся круглий стіл щодо втілення програм транскордонного співробітництва «Польща– Білорусь–Україна» та «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна» ЄІС 2014–2020.

Культура, медицина і дороги: в УжНУ обговорили проєктну діяльність ЗакарпаттяДо участі долучилося керівництво області й міста, представники університету й ті, хто безпосередньо розробляє і втілює проєкти.

Присутній на зустрічі голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс зауважив: «Закарпатська область – одна зі знакових областей у сфері транскордонної співпраці в рамках ґрантових проєктів із залученням міжнародної допомоги. Адже вона єдина в Україні бере участь у всіх європейських програмах. Наше основне завдання – максимально використовувати цей потенціал».

Культура, медицина і дороги: в УжНУ обговорили проєктну діяльність ЗакарпаттяРектор УжНУ Володимир Смоланка розповів про міжнародні проєкти, які реалізують з участю університету. Каже: «Завдяки ґрантовим проєктам ми можемо надавати додаткові освітні послуги для громади, вирішувати питання взаємозв’язку і співпраці із партнерами. Впродовж 2014–20 року ми реалізували 25 міжнародних програм, в тому числі – міжнародного транскордонного співробітництва. Тепер загалом ми реалізовуємо 9 міжнародних проєктів. Велика частина проєктів, що втілюються на Закарпатті, відбуваються в тому числі з участю фахівців нашого університету – і ми є ініціаторами багатьох проєктів. Приємно бачити позитивний результат нашої роботи».

Загалом під час круглого столу розглянули деякі проєкти, обговорили проблеми, які виникають у ході реалізації, та запропонували їх вирішення.

На завершення голова Закарпатської ОДА Олексій Петров сказав: «У нас закінчується процес децентралізації, і саме громади остаточно визначатимуться щодо можливості самостійно брати участь у проєктах співфінансування. Думаю, більшість ініціатив виходитиме саме від громад. Нам варто створювати практику сприяння щодо залучення і активізації такої роботи. Вважаю за потрібне закласти основні стратегічні напрямки, за якими вже зможуть працювати громади і ми. Нам треба забирати пальму лідерства від Львова».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.