Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Курсанти кафедри військової підготовки пізнавали будні прикордонників

Крім ознайомлення з матеріально-технічною базою прикордонної служби, молодь мала нагоду побачити розташування й навіть скуштувати смаколиків від прикордонників

0 173

Курсанти кафедри військової підготовки пізнавали будні прикордонників

Військова справа – відповідальна й нелегка. Тому, перш ніж обрати її на все життя, варто добре усвідомити, на що погоджуєшся. Усю серйозність вибору, перед яким стоять курсанти кафедри військової підготовки, викладачі усвідомлюють, тож традиційно влаштовують практичне заняття для студентів першого року навчання на базі відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського прикордонного загону.

Шикування, а відтак ознайомлення з повсякденною діяльністю працівників прикордонної служби – таким видалосяКурсанти кафедри військової підготовки пізнавали будні прикордонників практичне заняття для новобранців військової кафедри. За навчальний день на різних локаціях прикордонного загону встигли ознайомитися зі стрілецькою зброєю, технічними засобами охорони кордонів, засобами розвідки та зв’язку.

Чи не найбільше зацікавлення в молоді викликали тепловізори й техніка. А от збирати-розбирати автоматичну зброю майбутні офіцери запасу вже навчилися – майже семестр вправляння на кафедрі не минув безслідно.

Окрім ознайомлення з матеріально-технічною базою прикордонної служби, молодь мала нагоду побачити розташування й навіть скуштувати (ні, не солдатської каші) смаколиків від прикордонників – тут власноруч печуть хліб, а до нього курсантам дали ще й сала, тож вийшли такі собі «прикордонні» бутерброди.

– Наші курсанти як майбутні офіцери запасу мають бути ознайомлені з буднями військових структур. Зізнаюся: бачу, що студентам такі заняття більш цікаві, ніж звичайні пари навіть у чудово обладнаних аудиторіях, – ділиться старший викладач КВП підполковник Ігор Єськін.

Протягом навчання на кафедрі курсанти відвідають ще не одну військову структуру – у такий спосіб, впевнені викладачі, молоді легше збагнути, що таке військова справа, не з теорії, а на практиці.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.