Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ стартувала Міжнародна літня школа з програмування

Форум інформатиків протриває в нашому університеті до 19 серпня

0 559
Учора, 11 серпня, в Ужгородському університеті розпочала роботу Літня школа з програмування, яка триватиме до 19 серпня.
В УжНУ стартувала Міжнародна літня школа з програмування
Учасників вітає ректор Ужгородського університету Володимир Смоланка

На урочистій церемонії відкриття заходу учасників привітали ректор УжНУ Володимир Смоланка, проректор Ігор Король, декан факультету інформаційних технологій Ігор Повхан, які побажали молоді плідно попрацювати й мати від роботи справжню насолоду.

До Ужгорода приїхали найкращі команди зі Львова, Києва, Харкова, Одеси та інших міст. Усього у школі візьмуть участь 32 команди: 15 у першій лізі, 17 – у другій.

Приїхали й представники з інших країн. Один із найсильніших – студент-програміст Ягеллонського університету – українець Владислав Глембоцький. Він був учасником фіналу Чемпіонату світу з програмування в Рапід-Сіті і виступив на тому ж рівні, що й команда УжНУ.

Павел Іржавський
Павел Іржавський

Павел Іржавський, золотий призер міжнародних студентських олімпіад із математики та бронзовий призер міжнародних студентських олімпіад із інформатики, приїхав із Білорусії. Його лекція про рядкові алгоритми відбудеться 14 серпня на факультеті інформаційних технологій УжНУ (ауд. 138, початок о 9 год.).

Золотий медаліст міжнародної студентської олімпіади з інформатики 2008 року, закарпатець Василь Білецький провів лекцію вже нинішнього ранку. Його учні, львів’яни Віталій Герасимів та Роман Білий, які вибороли бронзу на міжнародній студентській олімпіаді з інформатики у 2016 році, матимуть лекцію 13 серпня.

У школі також бере участь команда Львівського національного університету LNU_Algotesters, яка виборола диплом другого ступеня на Міжнародній олімпіаді “KPI Open – 2017” (наша команда UzhNU_Ring_Labs_Kabans тоді здобула бронзу).

Організатори й учасники школи чекають також на приїзд Темурі Заркуа – професора Грузинського технічного університету, дійсного члена Академії природничих наук Грузії, який є директором Південно-Кавказького півфінального регіону NEERC ACM ICPC та Відкритого чемпіонату Південного Кавказу з програмування. Його лекція запланована на 17 серпня (факультет інформаційних технологій, аудиторія 152, початок о 9 год.).

Запрошуємо всіх зацікавлених!

Вл. інф.
Фото Костянтина Обуха
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.