Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Магістри-фізики урочисто розпрощалися з університетом

Дипломи отримали 26 випускників спеціальностей «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», «Системи технічного захисту інформації», «Фізика ядра та елементарних частинок», 14 до того ж – з відзнакою

0 380

Магістри-фізики урочисто розпрощалися з університетом

У великій залі ректорату 23 січня відбулося останнє свято у стінах рідного університету для новоспечених магістрів фізичного факультету.
Диплом вручає Володимир Лазур
Диплом вручає Володимир Лазур

Традиційне звучання гімну України стало офіційним початком заходу. Відтак до магістрів з напутнім словом звернувся очільник факультету Володмир Лазур: «Настав день, до якого ми йшли п’ять з половиною років. Цей період був пов’язаний з навчальними й науковими успіхами, недоспаними ночами, красивим, незабутнім студентським життям. У вас велике майбутнє. Адже чимало наших випускників сумлінно працюють в Аргонській національній лабораторії, Німецькому ядерному центрі, Принстоні, Карловому університеті. Також хочу відзначити, що в німецькому місті Дармштадті завершується будівництво одного з найпотужніших прискорювачів, де вперше буде імплементована теорія великого вибуху, яка, до речі, була запропонована українцем. Ще одна не менш важлива подія, яка безпосередньо стосується спеціальності «Кібербезпека», – вперше будуть реалізовані прототипи квантових комп’ютерів. Все це говорить про те, що спеціальності, які ви здобули, сьогодні запитувані. Впевнений: через кілька років ми дізнаємось, що ви працюєте в передових наукових лабораторіях. А сьогодні я хочу щиро вас привітати, побажати щастя, добра, процвітання. Щасливої вам дорогі, шановні випускники!»
Магістри-фізики урочисто розпрощалися з університетом

Відтак настав момент, який хвилював кожного присутнього, – вручення магістерських дипломів 26 випускникам спеціальностей «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», «Системи технічного захисту інформації», «Фізика ядра та елементарних частинок». Варто відзначити, що 14 уже колишніх студентів за якісні знання у сфері фізики отримали червоні дипломи.

Звернулися до студентів і викладачі, які протягом усіх років навчали, наставляли та підтримували своїх студентів, – заступник декана, доцент кафедри твердотільної фізики Мирослав Карбованець та завідувач відділення фізики ядра та елементарних частинок Іван Гайсак.

Від студентського колективу виступив  Йосип Логачов: «Передусім хочу привітати всіх своїх однокурсників. Особливо ж хочу звернутися до викладачів, уже майже колег. Дякую за те, що терпіли нас стільки років, за вашу лояльність, доброту. Не можна забути того, що ви нас виховували і навчили вчитися».

Відтак усі дружньо запустили конфедератки, відчуваючи незабутні емоції, та зробили чимало неповторних фото за згадку.

Вікторія Кенідра,
фото Сергія Харука
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.