Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні бакалаври та магістри психології конструктивно поспілкувалися в онлайні з суддею Ужгородського міськрайонного суду

Кафедра психології планує й надалі активно залучати фахівців-практиків до занять зі студентами

0 155
Кафедра психології традиційно дотримується настанови організовувати навчально-виховний процес своїх студентів так, щоб, закінчивши університет, вони могли максимально легко влитися в роботу підприємств, закладів, установ різних сфер. Значної уваги тут надають формуванню в молоді практичних навичок, умінь, здатностей і компетентностей.
Під час онлайн-зустрічі
Під час онлайн-зустрічі

Зміст освітньо-професійних програм і програм навчальних дисциплін, логіка побудови навчально-виховного процесу зумовлені інтересами продуктивної праці, ринкової економіки, політики, ефективного ухвалення рішень, проблемами виховання й створення умов для прояву здібностей кожної особистості – громадянина як цілісного феномена – суб’єкта своєї життєвої стратегії і гармонійного розвитку власного «Я».

Амбітне завдання підрозділу – щоб кожна ланка працювала на розвиток допитливості, збагачувала досвід й інструментарій, потрібні студенту для вирішення практичних завдань майбутньої діяльності. З цією метою кафедра залучає професіоналів-практиків, роботодавців до занять з освітніх компонентів освітньо-професійних програм підготовки фахівців-психологів.

Так, з ініціативи завідувачки кафедри, професорки Уляни Михайлишин відбулася онлайн-зустріч студентів бакалаврату та магістратури спеціальності «Психологія» з суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Оксаною Світлик.

Пані суддя розповіла про засади організації судової влади, про систему судоустрою України, процедуру судочинства, професійні вимоги, які визначені законодавством до претендентів на посаду судді. Говорили також про психологічні особливості судового розгляду кримінальних проваджень, нюанси допиту обвинуваченого, свідків, зокрема й неповнолітніх чи малолітніх, тощо.

Студенти мали змогу поставити запитання щодо практичних аспектів суддівської діяльності, її психологічних характеристик. Особливу зацікавленість молоді викликали розповіді про цікаві випадки із судової практики.

Колектив кафедри і студенти висловлюють удячність судді Ужгородського міськрайонного суду Оксані Світлик за конструктивну розмову. Було неймовірно цікаво, системно і корисно!

Кафедра психології планує й надалі активно залучати фахівців-практиків до занять зі студентами.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.