Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні дипломати відвідали Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді

Студентам факультету міжнародних економічних відносин влаштували чергове виїзне опанування теми з навчальної дисципліни «Дипломатична і консульська служба»

0 5
Днями студенти факультету міжнародних економічних відносин відвідали Генеральне консульство Угорщини в обласному центрі Закарпаття. Захід став практичною формою опанування навчальної дисципліни «Дипломатична і консульська служба», яку викладає фахівець із досвідом консульської роботи, завідувач кафедри міжнародної політики Ален Панов.

Майбутні дипломати відвідали Генеральне консульство Угорщини в УжгородіСтуденти-міжнародники мали змогу ознайомитися з основами консульської діяльності, про яку їм розповіли провідний консул Генерального консульства України в Ужгороді др. Арон Чех, консул з питань культурної дипломатії Едіна Албертне Шімон та консул-аташе із зовнішньоекономічної дипломатії Олександра Чізмадіа.

Питання, з якими ознайомили молодь, стосувалися основних положень консульської роботи, історії консульських зв’язків та статусу консула. Спікери також докладно зупинилися на темах культурної дипломатії, налагодження взаємин у галузі освіти, надання гуманітарної допомоги. Як окремий блок виокремили пріоритетність економічної дипломатії, зокрема у пошуку та супроводженні інвесторів, експорту, імпорту та сприяння бізнесу акредитуючої держави в державі перебування. Важливим аспектом зустрічі став і розгляд питань дипломатичного етикету й протокольних звичаїв.

Окрім теоретичної розповіді, для майбутніх дипломатів було організовано один із видів прийняття – «ранішня кава», який часто застосовується у сучасній дипломатичній практиці.

Майбутні дипломати відвідали Генеральне консульство Угорщини в УжгородіПісля лекції й прийняття студентам зробили екскурсію по території установи й дали можливість побачити живий процес прийому документів , обробки даних і видачі документів.

Тож студенти-міжнародники зробили наступний крок до вивчення курсу «Дипломатична і консульська служба». Такий формат є складовою програми, що поєднує в собі теоретичні завдання з практичною складовою й реалізується кафедрою міжнародної політики факультету міжнародних економічних відносин у співпраці із Закарпатським осередком Спілки дипломатів України.

За інформацією кафедри міжнародної політики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.