Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні ужнівці – про пріоритети й перспективи

Стартувало подання заяв на вступ для бакалаврів, тож абітурієнти починають остаточно визначатися зі своїм майбутнім

0 316
Сьогодні стартувало подання заяв на вступ для бакалаврів, тож абітурієнти починають остаточно визначатися зі своїм майбутнім, але й далі не проти розповісти про досвід першого ЗНО в житті, вибір факультету та альма-матер. А Медіацентр не втрачає нагоди дізнатися деталі хвилювань і тонкощів вступу з вуст учорашніх одинадцятикласниць.
Аліна Капітан
Аліна Капітан

Аліна Капітан з Іршавщини ділиться: «Складати ЗНО під час карантину мені особисто було складно, зокрема й через атмосферу: масковий режим, температурний скринінг. Але це все зникло після першого випробування, а було їх у мене чотири: українська мова та література, англійська мова, історія України та математика. При вступі ставитиму за пріоритет українську філологію. Обираю саме такий напрямок, бо в родинному колі є випускниця цього факультету, котра тепер працює за фахом. Та і я із дитинства уявляла, що буду викладати англійську або українську мови. Паралельно подаватиму заяву й на журналістику. Написання текстів мені приносить задоволення. Та й медійна сфера не обходиться без вивчення мови. Є хвилювання, звичайно, перед вступною кампанією, адже багато одинадцятикласників подає документи саме в УжНУ, конкуренцію передбачаю високу, та маю надію на краще».

Маріанна Хрипта
Маріанна Хрипта

Однокласниця Аліни, Маріанна Хрипта, також розповідає про складання іспитів і майбутній вступ саме до Ужгородського університету: «Підготовка до Зовнішнього незалежного оцінювання була складна через вірус. Але, відчувши на першому іспиті, що і як відбувається, хвилювання минуло  – стало набагато легше. Вступати хочу на факультет іноземної філології. Вчила англійську переважно самотужки, тільки 2 місяці займалася з репетитором. Вступати в інші виші не планую, хочу тільки в УжНУ, бо приваблює хороша репутація та відгуки знайомих.

Яна Копин
Яна Копин

Колегиня дівчат, Яна Копин, розповідає: «Напередодні та під час іспитів мене найбільше бентежили думки про те, що я можу не скласти їх. Тепер хвилююся через те, чи вступлю на один із обраних факультетів УжНУ: іноземної філології або міжнародних економічних відносин. У обох підрозділах береться до уваги іноземна мова, що не може не тішити. УжНУ ставитиму 1-им пріоритетом, адже цей виш є одним із кращих та ще й близько до домівки».

Тетяна Щербей
Тетяна Щербей

Тетяна Щербей із Воловеччини вже завершує навчання в коледжі, а паралельно вступає до УжНУ, щоб опанувати інший фах: «Карантин на мою підготовку до ЗНО майже ніяк не вплинув. Хіба було трохи важко займатися дистанційно із репетиторами. Хвилювалася, звичайно. Наприклад, щоб не було температури і мене допустили до складання, адже не дуже хотілося на додаткову сесію. Були ще трохи переживання чи відбудеться взагалі ЗНО. Якщо говорити про обирання професії, це досить складно: їх є багато й усі різні ☺. Хтось навчає, хтось лікує, хтось керує. Мені подобається міжнародний менеджмент. Менеджер – це перспективний фахівець. Але для мене перспектива вимірюється не в грошовому еквіваленті, а радше у розумінні того, що менеджмент – це не професія, а стиль життя. Обирала фах сама, адже кожна людина має право вчитися там, де їй подобається, до чого більше душа лежить».

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.