Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Меценат Богдан Гаврилишин розповів студентам УжНУ, як молодь змінить Україну

Допомагала Богдану Дмитровичу директорка його благодійного фонду Олена Бекреньова, яка взяла участь в обговоренні актуальності соціальної програми «Молодь змінить Україну»

0 466

Меценат Богдан Гаврилишин розповів студентам УжНУ, як молодь змінить Україну

З нагоди 70-річчя Ужгородського університету днями у великому залі ректорату відбулася відкрита лекція визначного економіста, громадського діяча, мецената Богдана Гаврилишина.

Пан Богдан є засновником благодійного фонду, діяльність якого спрямована на розвиток нашої країни в усіх сферах. Тямовиті люди чудово розуміють, що Україні потрібна трансформація всіх органів влади, економічної і соціальної систем, політики щодо довкілля – саме на це і покликаний фонд.

Допомагала Богдану Дмитровичу директорка фонду Олена Бекреньова, яка також брала участь у обговоренні актуальності соціальної програми «Молодь змінить Україну».

Високоповажний гість зауважив, що, незважаючи на скрутне становище, потенціал України залишається величезним, а головне, що маємо високу якість людського капіталу. Він вважає своєю місією трансформувати Україну: «Я змінив долю багатьох країн. Треба мріяти і брати на себе місію. У нашому випадку – змінити Україну. Треба мати сильну волю й бажання навчитися того, як працюють ефективні країни, щоб запозичити їхній досвід».

Загалом гості мали на меті ознайомити студентів з діяльністю програми «Молодь змінить Україну». Як зауважила пані Олена, «суть та ідея програми полягає у розумінні того, що Україну треба змінювати, і для цього є величезний потенціал: талановиті люди і ресурси. Для того, щоб змінити країну, слід долучати патріотів-професіоналів. Саме для цього благодійним фондом надається можливість використовувати досвід інших успішних країн».

Меценат Богдан Гаврилишин розповів студентам УжНУ, як молодь змінить Україну

У програмі може брати участь молодь від 20 до 35 років. Однією з основних вимог до конкурсантів є володіння іноземними мовами (насамперед англійською). Пані Олена роз’яснила, що учасників об’єднуватимуть у групи по 6–7 осіб. Оптимальним є склад, коли в кожній групі є політолог, юрист, економіст, соціолог чи культурний антрополог або особи, які мають науковий інтерес у цих напрямах. Учасники вивчатимуть досвід деяких європейських країн, які досягли найвищого рівня людського й економічного розвитку (Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія і Швеція, а також Польща). «Ми не вчимо, а даємо можливість молоді навчатися самій. Група самостійно обирає країну, планує свою поїздку, домовляється про зустрічі, складає програму. Ми не контролюємо їх під час поїздки, але ніколи через це не виникало жодних інцидентів. Ми не готуємо лідерів, але створюємо такі умови, в яких справжні лідери з’являються».

Відтак слухачам запропонували подискутувати й дізнатися відповіді на запитання, що їх цікавлять. Зал активно долучився до обговорення – всі охочі дістали чіткі й зрозумілі відповіді на свої запитання. Зокрема, зацікавилися й тим, як саме стати учасниками програми, де взяти контактні дані, аби зв’язатися з представниками проекту, та які перспективи мають учасники.

Молодь дістала корисну інформацію для аналізу і, маємо надію, використає її правильно, спрямувавши знання у потрібне русло.

Ксенія Шокіна для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.