Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Міжнародний день ООН наші студенти відсвяткували освітньо-рольовою грою

Студенти факультету історії та МВ змоделювали засідання Організації Об’єднаних Націй щодо введення миротворчої місії на лінію розмежувань на Східному кордоні України

0 464

Міжнародний день ООН наші студенти відсвяткували освітньо-рольовою грою

24 жовтня студенти факультету історії та міжнародних відносин, зокрема члени відокремленого підрозділу ГО Центр «Молода дипломатія», вирішили по-своєму відсвяткувати Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй – влаштувати освітньо-рольову гру Модель ООН.

На Закарпатті студенти не вперше виступають організаторами й активними учасниками Моделі. Модель Організації Об’єднаних Націй – міжнародна освітньо-рольова гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань порядку денного ООН.

Міжнародний день ООН наші студенти відсвяткували освітньо-рольовою гроюМіжнародний день ООН наші студенти відсвяткували освітньо-рольовою гроюЗал Вченої ради Ужгородського національного університету виявився заповненим. Чимало студентів виступали в ролі волонтерів. Модератором і координаторам заходу виступила заступник декана факультету історії та міжнародних відносин Олеся Худзей. З вітальним словом до студентів та інших учасників заходу звернулися проректор з навчально-педагогічної роботи Мирослава Лендьел та декан факультету історії та міжнародних відносин Іван Вовканич.

Імітаційну гру розпочав Генеральний секретар, який оголосив тему засідання – Введення миротворчої місії на лінію розмежувань на Східному кордоні України.

Міжнародний день ООН наші студенти відсвяткували освітньо-рольовою гроюДоповіді представників країн-членів Організації були лаконічними й змістовними, учасники жваво обговорювали порушені питання. Часом здавалося, що в залі відбувається справжнє засідання Організації Об’єднаних Націй. Закінчилося воно, до речі, голосуванням, яке засвідчило, що Проект резолюції про введення миротворчої місії не схвалено.

Представники «делегацій» отримали іменні сертифікати від заступника міського голови Олександра Білака, який запропонував наступного разу влаштувати спільний захід із Ужгородською міською радою.

Діана Вишнева,
фото Катерини Дрипки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.