Цього року традиційний фестиваль, який організували 18 жовтня на території ужнівської «Скалки», святкували вже вшосте. А що кафедрі журналістики виповнилося двадцять, пообіцяли собі (ну, певно, що кожен сказав це подумки) провести день народження альма-матер мегакруто.
Змагатися в приготуванні угорської страви поїхав викладацький колектив, студенти відділень журналістики та реклами й зв’язків з громадськістю. Крім того, уперше запросили з собою команду факультетського студактиву – нам не шкода, та й філологи – люди добрі 😉 .
Їхали до санаторію трохи сонні, але з ентузіазмом в передчутті чудового дня. Приїхали й одразу розчарувалися – холодно, мокро, туманно… Ні, ну а чого ж хотіли? Осінь! Та бабине літо тривало, як за розкладом, а тому вже за кілька годин світило й навіть гріло сонце.
«Я вперше на «Інформаційній мисці» і скажу, що це студентсько-журналістське свято виявилося дуже крутим. Усі поводяться більш неформально, адже університетські рамки не обмежують. А найцікавіше було відчути себе «добувачем». Бігаєш по території, шукаєш у лісі все, придатне до відпочинку – дошки чи якийсь пеньок, які можуть ще й перед твоїм носом забрати. Звісно, не можна забути й про конкурси, які були активними й смачними – це вже про боґрач. Вражень вистачить до наступного року», – розповів третьокурсник відділення журналістики Юрій Піясюк.
Окей, облаштували місця, розклали вогонь, почали готувати все потрібне для супу… Але ж треба й представитися! «Команди повинні назвати себе, знайти максимальну кількість речей, які характеризують їх за назвою, та придумати візитівку. За кожне завдання отримуватимете бали, які наприкінці дня будуть додані до оцінки за приготований боґрач», – каже доцент Євген Соломін, який цього року очолив журі «Інформаційної миски».
Сказано – зроблено. І от по галявині бігають у пошуках характерних для назв своїх груп рекламісти й піарники, журналісти, українські філологи… Вони ж – представники команд «Наречені», «До побачення, телебачення», «Ватра», «Формат 18», «Ерор404». Розповіли про себе – хто піснею, хто танцем, хто жартами. А поки народні обранці (вони ж – студенти, які ще вчора впевнено казали: «Тю, та боґрач – перша страва, яку я навчився готувати!») чаклували над казанками та роздавали своїм су-шефам завдання, інші мали можливість трохи відпочити й потанцювати.
Студентка третього курсу українського відділення Юлія Шипович поділилася враженнями від дня в справжній журналістській тусовці: «Було трохи незвично в такій компанії, але адаптувалася швидко – адже ми один факультет. «Інформаційна миска» – дуже гарна традиція як для молоді, так і для викладацького складу кафедри журналістики. Вільна від звичних університетських буднів атмосфера в такому форматі дуже сподобалася!»
Аж ось довгоочікувана мить! Дегустація боґрачу, роздуми журі (останні – досвідчені й доволі вибагливі), підбиття підсумків і… чемпіоном фесту стає… команда «Ерор 404»! Так-так, із майже невідчутним розривом першокурсники втерли носа своїм старшим колегам! Іншим чемпіоном, але тільки в приготуванні головної страви заходу, стала команда «Ватра», яка дещо змінила рецепт, додавши три секретні інгредієнти. Вітання!
…Їхали додому страшно задоволені, адже наїлися досхочу й відпочили як годиться. І ніяка втома не завадила співати в дорозі! Так, під «Червону руту» й репертуар Скрябіна, «Океан Ельзи» та «Бумбокс» повернулися в Ужгород і розійшлися по домівках. І єдиний мінус цього дня був у тому, що він закінчився. Тепер залишається чекати наступної «Інформаційної миски», а до того часу – поліпшувати свої боґрач-навички 😉 .
фото Віталія Завадяка, Олега Хававчака, Василя Путрашика, Терези Богуняк