Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті інформаційних технологій відкрилася «Академія спортивного виховання»

До появи клубу бойових єдиноборств найбільше доклався доцент кафедри програмного забезпечення систем Василь Кут з однодумцями

1 1 250
Василь Кут
Василь Кут
Студенти та викладачі факультету інформаційних технологій навіть в нелегку епоху коронавірусу не втрачають активності. Нещодавно доцент кафедри програмного забезпечення систем Василь Кут власними зусиллями і зусиллями своїх однодумців відкрив «Академію спортивного виховання», яка за геть короткий час існування дістала неофіційну назву «Академії рукопашного бою». Користуючись нагодою, ми вирішили поспілкуватися з «батьком» цієї академії. Пан Василь люб’язно відповів на наші запитання.
  • Василю Івановичу, розкажи, будь ласка, нашим читачам, як ти, колишній фізик, став інформатиком, а потім «мігрував» у бойові єдиноборства?

– Я закінчив фізичний факультет у 2003 році зі спеціальності «Магістр фізики, викладач» на кафедрі теоретичної фізики. Керівником моєї магістерської роботи був теперішній декан, професор Володимир Лазур. А на стежину інформатики мене навернув декан факультету інформатики та обчислювальної техніки Київського політехнічного інституту, професор Олександр Павлов.

  • Вельмишановний Олександр Анатолійович – то Великий Білий Батько з Києва нашого факультету інформаційних технологій, оскільки він узяв безпосередню участь у його утворенні…

– На завершальному етапі підготовки дисертації до захисту мною керував професор Володимир Пасічник з «Львівської політехніки». Дисертацію я захистив у 2014 році зі спеціальності «Інформаційні технології». Пишаюся, що «хрещеними батьками» моєї дисертації були два професори: один з Києва, інший зі Львова. Як кажуть, Схід і Захід разом.

Найперші академіки рукопашного бою
Найперші академіки рукопашного бою
  • Як з’явилося захоплення бойовими єдиноборствами?

– Це моє захоплення почалося ще в студентські роки. Я відвідував секцію рукопашного бою в спортивному комплексі «Юність». Мої перші тренери – це брати Костики: Юрій і Василь. Пригодилося, коли пішов до армії – служив упродовж 2003–2004 років.

  • Наскільки я зрозумів, ти служив у спецназі?
Ігор Гордійчук
Ігор Гордійчук

– Саме так. Строкову службу проходив у військах Спеціального призначення у місті Ізяславі Хмельницької області. Моїм командиром був полковник Ігор Гордійчук, теперішній генерал-майор Збройних сил України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Герой України.

  • Людина серйозна…

– Ті тренування були інтенсивними та цікавими.

  • Свого часу я доклав багато зусиль, щоб «перетягти» тебе на наш факультет…

– Так… ☺ Тепер працюю на факультеті інформаційних технологій доцентом кафедри програмного забезпечення систем з 2017 року.

  • Як з’явилась ідея твоєї «Академії»?

– Окрім мене, ідея виходила від команди однодумців і однокурсників. Ми зійшлися на тому, що така академія буде унікальним проєктом у межах обласного центру. Головною її метою є поширення фізично-оздоровчого, інтелектуально-духовного та патріотичного розвитку людей. Досягається це за допомогою спортивних заходів, ознайомчих розмов і практичних тренувань. Передусім протягом занять у молодого покоління розвивають почуття відповідальності й дисципліни. Це допомагає виховати повагу до батьків та одне до одного, бути відповідальним за свої слова і не залишати друга у біді. На базі цих простих, але вкрай важливих принципів формується правильний світогляд членів нашої команди.

Майбутні академіки
Майбутні академіки
  • Цілі поставлені благородні. А де розташувався ваш «генеральний штаб»?

– Тренуємося в споруді на вулиці Володимирській, 26А. На сьогодні спортивний зал готовий до роботи й групових тренувань з рукопашного бою, змішаних єдиноборств, шейпінгу для дівчат, готується локація для стрільби з лука, тобто в місті з’явився сімейний центр спортивного дозвілля.

Сімя Кутів - активні учасники тренувань
Сімя Кутів – активні учасники тренувань

В «Академії спортивного виховання» відкрилася можливість майбутнім спортсменам, дорослим і дітям провести захопливі тренування та знайти нових друзів. Тут вас зустрінуть досвідчені тренери й дружня команда працівників, які допоможуть разом підкорити нові вершини й подолати страх невдач. Якщо бажаєте загартувати себе й свою дитину, обов’язково завітайте до нас! Дайте можливість майбутньому лідерові та спортсмену проявити себе, ми з радістю та нетерпінням чекаємо на Вас.

  • Як ставиться до твого захоплення дружина Людмила?

– Позитивно. Вона і діти є членами нашої команди, тож активно мені допомагають. До нашої групи входять досвідчені тренери: Іван Довгінка, Владислав Горнодь, Сандра Слєсарєва та інші. Тренування постійно контролює лікар Мар’яна Прийма.

Юний скалолаз
Юний скалолаз
  • Які творчі плани стосовно академії?

– Буквально днями ми відкрили ще одну локацію для скелелазіння. Колега з нашої команди сказав: «Ласкаво просимо до найбільшої тренувальної стіни для майбутніх альпіністів та підкорювачів вершин на лівому березі річки Уж».

Наша академія базується на пропагуванні таких принципів:

  • здоровий спосіб життя для всіх від 5 до 105 років;
  • патріотичне виховання молоді;
  • доступний спорт для всіх;
  • безкоштовний спорт для дітей-сиріт, напівсиріт, а також дітей учасників бойових дій.

Як кажуть у таких випадках: «У добру путь». Майбутнім абітурієнтам факультету інформаційних технологій на замітку: висококваліфікований ІТ-фахівець, який досконало володіє прийомами рукопашного бою, є непереможним як на вітчизняному, так і на зарубіжному ринку праці передових ІТ технологій!

Розмовляв завідувач кафедри ІФМД, доцент Олександр Лавер
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.