Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет суспільних наук дипломував своїх бакалаврів

Хай вміння працювати й комунікувати з людьми стає ключем до кар’єрних вершин і допомагає розбудовувати Україну!

0 281

Факультет суспільних наук дипломував своїх бакалаврів

14 липня мала зала ректорату УжНУ зібрала випускників спеціальностей «Політологія», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія» «Соціологія», «Соціальна робота», «Філософія» та «Початкова освіта», їхніх батьків і науково-педагогічний склад для урочистого вручення дипломів. Модерував захід заступник декана ФСН з виховної роботи Володимир Гиря.
Факультет суспільних наук дипломував своїх бакалаврів

Юрій Остапець
Юрій Остапець

Першим привітав бакалаврів декан факультету Юрій Остапець: «Ваш випуск є незвичайним. Фактично 4 роки ви здобували освіту онлайн. Разом із вами й викладацький склад опанував нові комунікативні технології. І нам спільно вдалося досягнути бажаного результату. Ваші знання сьогодні, як ніколи, потрібні нашій державі. Хочу побажати не зупинятися на досягнутому, рухатися вперед і досягти вершин у професійній діяльності». Також пан Юрій наголосив на важливості єдності, адже тільки вона допоможе досягти такого довгоочікуваного миру в Україні.

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

Наступною вітала випускників проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел. Професорка відзначила, що для неї цей випуск є знаменним, адже він 20-й, ювілейний. «Я би хотіла, щоб віра у краще, попри всі труднощі, котрі переживає наш народ, наша держава, ваші знайомі й ваші родини, не покидала вас. Хай вона буде вагомим ресурсом під час дорослого життя. Ви вже здобули багато важливих навичок: стресостійкість, вміння працювати попри всілякі складнощі; а також важливі людські, зокрема психологічні, ресурси», – висловилася пані Мирослава й зауважила головну особливість усіх професій, які можна здобути на факультеті суспільних наук, – вміння працювати й комунікувати з людьми. Це те, чого в нашому високотехнологічному світі штучний інтелект замінити не зможе.

Андрій Шекета
Андрій Шекета

На урочистостях був присутній перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета. Він також привітав бакалаврів із завершенням чергового життєвого етапу й наголосив на важливості здобувати знання й надалі – протягом усього життя. «Наступний етап, на який ви перейдете, передбачає конкуренцію: на ринку праці та за кращі можливості. Я впевнений, що за ці роки ви здобули необхідні знання й компетенції, щоб бути конкурентноспроможними. Ніколи не зупиняйтеся на цьому шляху!» – наголосив пан Андрій.

Микола Трофименко
Микола Трофименко

До привітань долучився й заступник начальника міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях Микола Трофименко: «Ось ви й подолали черговий рубіж до вашого майбутнього. На вас чекає досить багато викликів. Але, як уже й зазначалося, країна потребує таких спеціалістів. Тож запрошуємо на державну службу. Також хочу привітати не лише випускників, а й увесь професорсько-викладацький склад, бо це результати вашої роботи».

Ольга Юрик
Ольга Юрик

Відтак до випускників звернулася консультантка центру професійного розвитку педагогічних працівників Ужгородської міської ради Ольга Юрик. Вона теж побажала бакалаврам надалі зростати професійно й працювати вже у мирній країні.

Більшість випускників майже весь період навчання відвідували пари онлайн. Тож дуже символічно, що на захід завітав найвідоміший професор України, який читав їм лекції з окопів. Завідувач кафедри соціології та соціальної роботи, який наразі є військовослужбовцем ЗСУ, Федір Шандор розповів, що з деякими своїми студентами і їхніми батьками зустрічався на фронті. «Суспільні професії нині стали дуже потрібними. Ми виконуємо те, чого не вдалося зробити нашим предкам. Ми воюємо з варварами за освічену націю. І я дуже радий, що воюю саме за вас!»

Федір Шандор
Федір Шандор

Надали слово й студентам. Спочатку до бакалаврів звернувся голова студентської ради ФСН Віктор Пилипчик: «На жаль, у сучасних реаліях диплом не дає прямої путівки на роботу. Але він є дзеркалом, у якому відбиваються навички, здобуті вами за ці 4 роки. Ідіть не за спеціальністю, а за покликом. Не сприймайте це як обмеження, а майте задоволення від усього, що робите. Але водночас не забувайте, що ви закінчили бакалаврат факультету суспільних наук – допомагайте людям!»

Від імені випускників говорила Богдана Кирей, яка закінчила спеціальність «Психологія». Дівчина висловила подяку одногрупникам, викладачам і батькам, а також дала пораду абітурієнтам: «Кожне досягнення починається з рішення спробувати, як це зробили ми 4 роки тому. Моментами ти можеш втрачати свою впевненість, але якщо поряд є люди, які допомагають вставати й іти далі, – цей шлях ти точно осилиш».

Відтак перейшли до церемонії вручення дипломів. Документи про здобуття вищої освіти бакалаврам вручали Андрій Шекета, Мирослава Лендьел, Микола Трофименко, Федір Шандор та Ольга Юрик.

Насамкінець випускники зібралися перед входом до ректорату Альма-матер, щоб зробити спільне фото й традиційно на знак закінчення навчання підкинути в повітря конфедератки.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.